Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVdolky s jablečnými povidly
Albert logoAlbert logo
  • Vdolky s jablečnými povidly

Vdolky s jablečnými povidly

Vdolky s jablečnými povidly
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Cukr moučkový 60 g
  • Sůl
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Rum 2 plž
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hladká 120 g
  • Olej řepkový 500 ml
  • Povidla jablečná 100 ml
  • Tvaroh ke strouhání 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Droždí čerstvé 20 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Cukr moučkový 60 g
  • Sůl
  • Mouka polohrubá 500 g
  • Vejce 1 ks
  • Rum 2 plž
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Mouka hladká 120 g
  • Olej řepkový 500 ml
  • Povidla jablečná 100 ml
  • Tvaroh ke strouhání 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Cukr vanilkový 1 ks

Příprava

1
Droždí utřete v hrnku se lžičkou moučkového cukru a 125 ml vlažného mléka. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a zbylým moučkovým cukrem. Přidejte vejce, rum, olej, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vše uhněťte na hladké těsto, které se bude odlepovat od mísy. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších 20 minut.
3
Po vykynutí těsto opatrně rozválejte na pomoučeném vále na placku silnou 2 cm a vykrojte z ní kolečka o průměru 6–8 cm.
4
Vdolky přendejte na pomoučený plech a nechte kynout 30 minut.
5
Řepkový olej vlijte do hrnce a rozpalte na teplotu smažení. Do vykynutých vdolků udělejte uprostřed důlek a opatrně je vkládejte do smažicí lázně. Smažte po obou stranách dozlatova. Pak je nechte okapat na mřížce opatřené papírovými utěrkami.
6
Vdolky ještě vlažné ozdobte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.
7
Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhou šlehačku. Šlehačku přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vdolky.
1
Droždí utřete v hrnku se lžičkou moučkového cukru a 125 ml vlažného mléka. Na teplém místě nechte vzejít kvásek.
2
Do mísy prosejte mouku se špetkou soli a zbylým moučkovým cukrem. Přidejte vejce, rum, olej, vzešlý kvásek a zbytek mléka. Vše uhněťte na hladké těsto, které se bude odlepovat od mísy. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 30 minut na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujte a nechte kynout dalších 20 minut.
3
Po vykynutí těsto opatrně rozválejte na pomoučeném vále na placku silnou 2 cm a vykrojte z ní kolečka o průměru 6–8 cm.
4
Vdolky přendejte na pomoučený plech a nechte kynout 30 minut.
5
Řepkový olej vlijte do hrnce a rozpalte na teplotu smažení. Do vykynutých vdolků udělejte uprostřed důlek a opatrně je vkládejte do smažicí lázně. Smažte po obou stranách dozlatova. Pak je nechte okapat na mřížce opatřené papírovými utěrkami.
6
Vdolky ještě vlažné ozdobte povidly a posypte nastrouhaným tvarohem.
7
Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšlehejte na tuhou šlehačku. Šlehačku přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte vdolky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.