1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli 40 g cukru, žloutky a rozpuštěných 50 g másla. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklých 70 g másla se skořicí a 100 g cukru a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
3
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.
1
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a nechte vzejít kvásek. Zapracujte do mouky se špetkou soli 40 g cukru, žloutky a rozpuštěných 50 g másla. Těsto dobře prohněťte, pak mísu zakryjte a nechte zhruba hodinu kynout.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto ještě jednou dobře propracujte a vyválejte přibližně do tvaru obdélníku. Na náplň utřete změklých 70 g másla se skořicí a 100 g cukru a natřete na plát těsta. Pak od delší strany zarolujte jako roládu.
3
Zavinutý váleček přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a podélně rozkrojte, aby na jednom konci zůstal držet pohromadě. Překládáním jednoho konce přes druhý zapleťte tak, aby řezná strana byla vždy nahoře. Nakonec zatočte do věnce a spojte. Vložte do trouby a pečte 20 minut dozlatova.