1
V míse vyšlehejte mixérem 250 g změklého másla s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a poté zašlehejte tvaroh. Přidejte 500 g mouky, kypřicí prášek a špetku soli. Vmíchejte rozinky, mandle, kandované ovoce a rum.
2
Těsto přendejte na pomoučený vál, prohněťte a vyválejte obdélník silný cca 2 cm. Delší kraje přehněte do středu a nakonec těsto opět po delší straně přeložte ještě napůl.
3
Přendejte na plech a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Mezitím rozpusťte v rendlíku zbylé máslo. Ještě horkou upečenou štólu potřete rozpuštěným máslem. Pak ji hustě posypte moučkovým cukrem.
5
Nakrájejte na plátky a podávejte nebo štólu zabalte do alobalu a nechte ji v chladu několik dnů rozležet.
1
V míse vyšlehejte mixérem 250 g změklého másla s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a poté zašlehejte tvaroh. Přidejte 500 g mouky, kypřicí prášek a špetku soli. Vmíchejte rozinky, mandle, kandované ovoce a rum.
2
Těsto přendejte na pomoučený vál, prohněťte a vyválejte obdélník silný cca 2 cm. Delší kraje přehněte do středu a nakonec těsto opět po delší straně přeložte ještě napůl.
3
Přendejte na plech a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Mezitím rozpusťte v rendlíku zbylé máslo. Ještě horkou upečenou štólu potřete rozpuštěným máslem. Pak ji hustě posypte moučkovým cukrem.
5
Nakrájejte na plátky a podávejte nebo štólu zabalte do alobalu a nechte ji v chladu několik dnů rozležet.