1
Pro přípravu želé namočte plátky želatiny do mísy se studenou vodou na 5 minut. V malém rendlíku zahřejte 300 ml vody se 75 g cukru krupice, dokud nebude vřít, a vařte po dobu 2 minut. Odstavte z ohně a do směsi přilijte 300 ml ginu, promíchejte. Z nabobtnalé želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ke směsi s ginem. Když dostane směs pokojovou teplotu, vezměte 200 g namíchané směsi ovoce (jahody, borůvky, maliny) a umístěte na dno velké skleněné mísy, přelijte směsí želatiny s ginem a nechte chladit 5 hodin v lednici.
2
Mezitím si vytvořte ovocný kompot. Do středního hrnce dejte 280 g směsi ovoce společně se 100 ml ginu a 25 g cukru krupice. Společně vařte za stálého míchání na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a ovoce nevytvoří kašovitou hmotu. Pak nechte vychladnout.
3
Nyní připravte piškot. Vymažte koláčovou formu o průměru 20,5 cm a vyložte ji pečicím papírem. Ve větší míse vyšlehejte 125 g másla a 125 g cukru krupice, až vznikne nadýchaný krém. Postupně přidávejte rozšlehaná vejce a mandlový extrakt a šlehejte při každém přidání. Prosejte mouku, smíchejte ji s kypřicím práškem a přidejte postupně do máslové směsi. Těsto přelijte do koláčové formy a pečte v troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. Když zapíchnete špejli do piškotu, měla by zůstat suchá. Piškot nechte vychladnout na mřížce.
4
Připravte si vanilkový pudink dle návodu na obalu. Připravený pudink v rendlíku přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice.
5
K přípravě dekorace lehce potřete tukem pečicí plech. Ve středním hrnci rozehřejte 100 g cukru krupice, lžíci medu, 3 lžíce vody a míchejte do rozpuštění cukru. Zvyšte plamen a nechte vařit po dobu 7–10 minut bez míchání, až zezlátne. Sundejte z plotny, nalijte na připravený plech co nejtenčí vrstvu směsi a posypte rovnoměrně nasekanými mandlemi. Nechte vychladnout a ztuhnout a pak rozbijte na ozdobné střepy. Dalších 150 g ovoce posypte 25 g cukru a zahřejte společně s cukrem na pánvi a nechte lehce zkaramelizovat, asi 3 minuty.
6
Pak celý dezert sestavte po vrstvách. Připravte si piškot a vykrojte ho z formy tak, aby kopíroval velikost nádoby a aby nikde nebyly mezery. Přitiskněte ho opatrně k želé. Piškot pokryjte rovnoměrnou vrstvou ovocného kompotu, pak přidejte vrstvu pudinku. Nakonec vyšlehejte šlehačku se dvěma lžícemi cukru ručním mixérem. Šlehačkou ozdobte pudink, přidejte karamelizované ovoce a ozdobte ozdobnými střepy.
1
Pro přípravu želé namočte plátky želatiny do mísy se studenou vodou na 5 minut. V malém rendlíku zahřejte 300 ml vody se 75 g cukru krupice, dokud nebude vřít, a vařte po dobu 2 minut. Odstavte z ohně a do směsi přilijte 300 ml ginu, promíchejte. Z nabobtnalé želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ke směsi s ginem. Když dostane směs pokojovou teplotu, vezměte 200 g namíchané směsi ovoce (jahody, borůvky, maliny) a umístěte na dno velké skleněné mísy, přelijte směsí želatiny s ginem a nechte chladit 5 hodin v lednici.
2
Mezitím si vytvořte ovocný kompot. Do středního hrnce dejte 280 g směsi ovoce společně se 100 ml ginu a 25 g cukru krupice. Společně vařte za stálého míchání na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a ovoce nevytvoří kašovitou hmotu. Pak nechte vychladnout.
3
Nyní připravte piškot. Vymažte koláčovou formu o průměru 20,5 cm a vyložte ji pečicím papírem. Ve větší míse vyšlehejte 125 g másla a 125 g cukru krupice, až vznikne nadýchaný krém. Postupně přidávejte rozšlehaná vejce a mandlový extrakt a šlehejte při každém přidání. Prosejte mouku, smíchejte ji s kypřicím práškem a přidejte postupně do máslové směsi. Těsto přelijte do koláčové formy a pečte v troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. Když zapíchnete špejli do piškotu, měla by zůstat suchá. Piškot nechte vychladnout na mřížce.
4
Připravte si vanilkový pudink dle návodu na obalu. Připravený pudink v rendlíku přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice.
5
K přípravě dekorace lehce potřete tukem pečicí plech. Ve středním hrnci rozehřejte 100 g cukru krupice, lžíci medu, 3 lžíce vody a míchejte do rozpuštění cukru. Zvyšte plamen a nechte vařit po dobu 7–10 minut bez míchání, až zezlátne. Sundejte z plotny, nalijte na připravený plech co nejtenčí vrstvu směsi a posypte rovnoměrně nasekanými mandlemi. Nechte vychladnout a ztuhnout a pak rozbijte na ozdobné střepy. Dalších 150 g ovoce posypte 25 g cukru a zahřejte společně s cukrem na pánvi a nechte lehce zkaramelizovat, asi 3 minuty.
6
Pak celý dezert sestavte po vrstvách. Připravte si piškot a vykrojte ho z formy tak, aby kopíroval velikost nádoby a aby nikde nebyly mezery. Přitiskněte ho opatrně k želé. Piškot pokryjte rovnoměrnou vrstvou ovocného kompotu, pak přidejte vrstvu pudinku. Nakonec vyšlehejte šlehačku se dvěma lžícemi cukru ručním mixérem. Šlehačkou ozdobte pudink, přidejte karamelizované ovoce a ozdobte ozdobnými střepy.