1
Kapří filet rozdělte na 4 porce o 150 g, osolte, opepřete a bohatě zakápněte šťávou z 1 citronu. Připravte si 3 misky. Do jedné vsypte 150 g hladké mouky, ve druhé rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky vsypte 200 g strouhanky.
2
Filety postupně pečlivě obalte v mouce, vajíčku a strouhance. Do hrnce vlijte 800 ml řepkového oleje a zahřejte ho na teplotu smažení 160 °C. Kapra smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova 3 minuty. Kapra po usmažení položte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se do něj vsákl přebytečný tuk.
3
Jeden bio citron omyjte a nakrájejte na plátky. Na servírovací mísu nebo talíř dejte 100 g rukoly a ni položte kapří filety.
4
Těsně před servírováním vše dozdobte plátky citronu, hvězdičkami badyánu a snítkami rozmarýnu. Přejeme vám šťastné a veselé Vánoce.
1
Kapří filet rozdělte na 4 porce o 150 g, osolte, opepřete a bohatě zakápněte šťávou z 1 citronu. Připravte si 3 misky. Do jedné vsypte 150 g hladké mouky, ve druhé rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky vsypte 200 g strouhanky.
2
Filety postupně pečlivě obalte v mouce, vajíčku a strouhance. Do hrnce vlijte 800 ml řepkového oleje a zahřejte ho na teplotu smažení 160 °C. Kapra smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova 3 minuty. Kapra po usmažení položte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se do něj vsákl přebytečný tuk.
3
Jeden bio citron omyjte a nakrájejte na plátky. Na servírovací mísu nebo talíř dejte 100 g rukoly a ni položte kapří filety.
4
Těsně před servírováním vše dozdobte plátky citronu, hvězdičkami badyánu a snítkami rozmarýnu. Přejeme vám šťastné a veselé Vánoce.