Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční smažený kapr
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční smažený kapr

Vánoční smažený kapr

Vánoční smažený kapr
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kapr filet 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej řepkový 800 ml
  • Vejce 2 ks
  • Badyán celý 4 ks
  • Strouhanka 200 g
  • Rukola 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Kapr filet 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron BIO 2 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Olej řepkový 800 ml
  • Vejce 2 ks
  • Badyán celý 4 ks
  • Strouhanka 200 g
  • Rukola 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.

Příprava

1
Kapří filet rozdělte na 4 porce o 150 g, osolte, opepřete a bohatě zakápněte šťávou z 1 citronu. Připravte si 3 misky. Do jedné vsypte 150 g hladké mouky, ve druhé rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky vsypte 200 g strouhanky.
2
Filety postupně pečlivě obalte v mouce, vajíčku a strouhance. Do hrnce vlijte 800 ml řepkového oleje a zahřejte ho na teplotu smažení 160 °C. Kapra smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova 3 minuty. Kapra po usmažení položte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se do něj vsákl přebytečný tuk.
3
Jeden bio citron omyjte a nakrájejte na plátky. Na servírovací mísu nebo talíř dejte 100 g rukoly a ni položte kapří filety.
4
Těsně před servírováním vše dozdobte plátky citronu, hvězdičkami badyánu a snítkami rozmarýnu. Přejeme vám šťastné a veselé Vánoce.
1
Kapří filet rozdělte na 4 porce o 150 g, osolte, opepřete a bohatě zakápněte šťávou z 1 citronu. Připravte si 3 misky. Do jedné vsypte 150 g hladké mouky, ve druhé rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky vsypte 200 g strouhanky.
2
Filety postupně pečlivě obalte v mouce, vajíčku a strouhance. Do hrnce vlijte 800 ml řepkového oleje a zahřejte ho na teplotu smažení 160 °C. Kapra smažte v olejové lázni z obou stran dozlatova 3 minuty. Kapra po usmažení položte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se do něj vsákl přebytečný tuk.
3
Jeden bio citron omyjte a nakrájejte na plátky. Na servírovací mísu nebo talíř dejte 100 g rukoly a ni položte kapří filety.
4
Těsně před servírováním vše dozdobte plátky citronu, hvězdičkami badyánu a snítkami rozmarýnu. Přejeme vám šťastné a veselé Vánoce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.