1
Baby špenát operte pod tekoucí vodou. Pánev zahřejte, špenát na ní spařte a stáhněte z plamene. Osolte, opepřete, přidejte ricottu, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a promíchejte.
2
Zakoupené listové těsto rozložte a nakrájejte na 24 kousků o rozměru 4 × 4 cm. Ze zbytku těsta vykrojte malým vykrajovátkem 24 hvězd.
3
Do formy na mini muffiny dejte vždy jeden čtvereček těsta. Ten naplňte špenátovoricottovou náplní a protilehlé rohy překryjte. Nahoru přilepte přes spoj vykrojenou hvězdu a jemně přitlačte, aby se šáteček při pečení nerozpojil.
4
V misce vidličkou rozmíchejte vejce a potřete jím připravené šátečky ve formě. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 15–20 minut dozlatova.
1
Baby špenát operte pod tekoucí vodou. Pánev zahřejte, špenát na ní spařte a stáhněte z plamene. Osolte, opepřete, přidejte ricottu, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu a promíchejte.
2
Zakoupené listové těsto rozložte a nakrájejte na 24 kousků o rozměru 4 × 4 cm. Ze zbytku těsta vykrojte malým vykrajovátkem 24 hvězd.
3
Do formy na mini muffiny dejte vždy jeden čtvereček těsta. Ten naplňte špenátovoricottovou náplní a protilehlé rohy překryjte. Nahoru přilepte přes spoj vykrojenou hvězdu a jemně přitlačte, aby se šáteček při pečení nerozpojil.
4
V misce vidličkou rozmíchejte vejce a potřete jím připravené šátečky ve formě. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C cca 15–20 minut dozlatova.