1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte.
2
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny.
3
Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar.
4
Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte.
5
Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla.
6
Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut.
7
Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.
1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte.
2
Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny.
3
Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar.
4
Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte.
5
Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla.
6
Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut.
7
Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.