1
Začněte sušením citrusů. Budete potřebovat alespoň jeden den, protože se suší v troubě 4–5 hodin.
2
Nakrájejte citrusy dle vašeho výběru na tenké plátky a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem nebo přímo na pečicí mřížku. Můžete také nechat usušit celé mandarinky, ale nařízněte jim kůru po stranách. Sušte je v troubě postupně vždy dva plechy na 100 °C po dobu: citrony a limety: 2–3 hodiny, pomeranče a mandarinky: 3–4 hodiny.
3
Po usušení můžete začít s přípravou girlandy. Provlékněte dostatečně dlouhý přírodní provázek jehlou s větším ouškem a začněte postupně dle fantazie navlékat kolečka citrusů, lístky bobkového listu a celé svitky skořice. Podle fantazie můžete také přilepit hvězdičky badyánu tavicí pistolí.
4
Na obou koncích provázku můžete řetěz zakončit zlatou mašličkou nebo korálkem a udělejte dostatečně silné uzlíky. Ozdoba vánočního stromečku 1 m 60 řetězu min 44 nebo okna je hotová.
1
Začněte sušením citrusů. Budete potřebovat alespoň jeden den, protože se suší v troubě 4–5 hodin.
2
Nakrájejte citrusy dle vašeho výběru na tenké plátky a rozložte je v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem nebo přímo na pečicí mřížku. Můžete také nechat usušit celé mandarinky, ale nařízněte jim kůru po stranách. Sušte je v troubě postupně vždy dva plechy na 100 °C po dobu: citrony a limety: 2–3 hodiny, pomeranče a mandarinky: 3–4 hodiny.
3
Po usušení můžete začít s přípravou girlandy. Provlékněte dostatečně dlouhý přírodní provázek jehlou s větším ouškem a začněte postupně dle fantazie navlékat kolečka citrusů, lístky bobkového listu a celé svitky skořice. Podle fantazie můžete také přilepit hvězdičky badyánu tavicí pistolí.
4
Na obou koncích provázku můžete řetěz zakončit zlatou mašličkou nebo korálkem a udělejte dostatečně silné uzlíky. Ozdoba vánočního stromečku 1 m 60 řetězu min 44 nebo okna je hotová.