Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční kuba ze sušených hub a žampionů
Albert logoAlbert logo

Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů

Vánoční kuba ze sušených hub a žampionů
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 100 g
  • Kroupy ječné 500 g
  • Houby sušené 40 g
  • Voda 700 ml
  • Sádlo 1 člž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Žampiony 250 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 100 g
  • Kroupy ječné 500 g
  • Houby sušené 40 g
  • Voda 700 ml
  • Sádlo 1 člž
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Žampiony 250 g
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Pod studenou vodou propláchněte kroupy, sušené houby a nechte je do druhého dne namočené ve vodě.
2
Kroupy vařte ve vodě s bujónem a lžičkou sádla 30–40 minut doměkka.
3
Oloupanou šalotku nakrájejte na kostičky. Žampiony a 2 stroužky česneku nakrájejte na plátky. Slijte namočené sušené houby, vodu uchovejte.
4
Na pánvi rozehřejte 50 g másla, zpěňte na něm šalotku a česnek, přidejte žampiony a restujte. Postupně přidejte kroupy, namočené sušené houby a lístky tymiánu. Podlijte 250 ml vody z namáčených hub a 10 minut duste.
5
Vmíchejte zbylých 50 g studeného másla, přidejte utřený zbylý stroužek česneku, majoránku, kmín, ½ lžičky soli a špetku pepře.
6
Směs přendejte do vymazané zapékací mísy 20 × 30 cm a pečte 10 minut v troubě na 220 °C. Uvnitř by měl zůstat vánoční kuba krémový a na povrchu mít křupavou krustu. Ozdobte žampiony a nasekanou petrželkou.
1
Pod studenou vodou propláchněte kroupy, sušené houby a nechte je do druhého dne namočené ve vodě.
2
Kroupy vařte ve vodě s bujónem a lžičkou sádla 30–40 minut doměkka.
3
Oloupanou šalotku nakrájejte na kostičky. Žampiony a 2 stroužky česneku nakrájejte na plátky. Slijte namočené sušené houby, vodu uchovejte.
4
Na pánvi rozehřejte 50 g másla, zpěňte na něm šalotku a česnek, přidejte žampiony a restujte. Postupně přidejte kroupy, namočené sušené houby a lístky tymiánu. Podlijte 250 ml vody z namáčených hub a 10 minut duste.
5
Vmíchejte zbylých 50 g studeného másla, přidejte utřený zbylý stroužek česneku, majoránku, kmín, ½ lžičky soli a špetku pepře.
6
Směs přendejte do vymazané zapékací mísy 20 × 30 cm a pečte 10 minut v troubě na 220 °C. Uvnitř by měl zůstat vánoční kuba krémový a na povrchu mít křupavou krustu. Ozdobte žampiony a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.