Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)

Vánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)

Vánoční kláda bûche de noël (čti biš d noel)
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 200 g
  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Vanilkový extrakt 1,5 člž
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Cukr moučkový 130 g
  • Kakao holandské 100 g
  • Rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 400 ml
  • Cukr krupicový 280 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Máslo 200 g
  • Vejce 6 ks
  • Čokoláda hořká 200 g
  • Vanilkový extrakt 1,5 člž
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Cukr moučkový 130 g
  • Kakao holandské 100 g
  • Rum 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 400 ml
  • Cukr krupicový 280 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Sůl 1/2 člž

Příprava

1
Plech vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Papír lépe přilne k plechu. Ve vodní lázni rozehřejte 100 g čokolády s 2 lžícemi oleje a 1 lžičkou vanilkového aroma.
2
Vejce pokojové teploty rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh, do kterého postupně vmíchejte 100 g moučkového cukru. V druhé míse vyšlehejte žloutky se 150 g cukru krystalu do husté pěny. Vlijte čokoládovou směs, vsypte 90 g kakaa, mouku, sůl a vše zapracujte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto přelijte na plech a špachtlí urovnejte povrch do rovné vrstvy. Pečte 10 minut v troubě na 180 °C.
4
Čistou utěrku zasypte směsí kakaa a moučkového cukru. Pomocí nože oddělte těsto od pečicího papíru a přesuňte na připravenou utěrku. Pomocí utěrky zarolujte a nechte asi 20 minut odležet.
5
V misce promíchejte 2 lžíce cukru krystalu se 2 lžícemi horké vody a rumem. Plát rozmotejte a zakapejte cukrovou vodou. Vyšlehejte 200 ml smetany se 2 lžícemi moučkového cukru. Šlehačku natřete na plát a pomocí utěrky opatrně zarolujte. Vložte do lednice.
6
Na čokoládový krém rozpusťte ve vodní lázni zbylou čokoládu. Do druhé mísy vložte máslo pokojové teploty, cukr krystal, 1⁄2 lžičky aroma a smetanu. Ušlehejte tuhý krém, do kterého ke konci opatrně zašlehejte čokoládu.
7
Z rolády nakoso odřízněte 10cm kus a rovně asi 4cm kus. Zbylou část rolády potřete čokoládovým krémem. Z boků přilepte nakoso odkrojené kousky pro vytvoření větvového efektu. Dotřete krémem a vidličkou vyryjte rýhy jako na kůře stromu. Před podáváním nechte 2 hodiny chladit.
1
Plech vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Papír lépe přilne k plechu. Ve vodní lázni rozehřejte 100 g čokolády s 2 lžícemi oleje a 1 lžičkou vanilkového aroma.
2
Vejce pokojové teploty rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh, do kterého postupně vmíchejte 100 g moučkového cukru. V druhé míse vyšlehejte žloutky se 150 g cukru krystalu do husté pěny. Vlijte čokoládovou směs, vsypte 90 g kakaa, mouku, sůl a vše zapracujte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
3
Těsto přelijte na plech a špachtlí urovnejte povrch do rovné vrstvy. Pečte 10 minut v troubě na 180 °C.
4
Čistou utěrku zasypte směsí kakaa a moučkového cukru. Pomocí nože oddělte těsto od pečicího papíru a přesuňte na připravenou utěrku. Pomocí utěrky zarolujte a nechte asi 20 minut odležet.
5
V misce promíchejte 2 lžíce cukru krystalu se 2 lžícemi horké vody a rumem. Plát rozmotejte a zakapejte cukrovou vodou. Vyšlehejte 200 ml smetany se 2 lžícemi moučkového cukru. Šlehačku natřete na plát a pomocí utěrky opatrně zarolujte. Vložte do lednice.
6
Na čokoládový krém rozpusťte ve vodní lázni zbylou čokoládu. Do druhé mísy vložte máslo pokojové teploty, cukr krystal, 1⁄2 lžičky aroma a smetanu. Ušlehejte tuhý krém, do kterého ke konci opatrně zašlehejte čokoládu.
7
Z rolády nakoso odřízněte 10cm kus a rovně asi 4cm kus. Zbylou část rolády potřete čokoládovým krémem. Z boků přilepte nakoso odkrojené kousky pro vytvoření větvového efektu. Dotřete krémem a vidličkou vyryjte rýhy jako na kůře stromu. Před podáváním nechte 2 hodiny chladit.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.