1
Z 50 g perníkového těsta Albert vyválejte na pomoučeném vále placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní 6 kusů stromečků o velikosti 4 a 6 cm. Ze zbylých 50 g vykrájejte hvězdy o velikosti 0,5–1 cm. Perníčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte perníčky vychladnout na mřížce. V misce smíchejte 150 g cukru a 1 bílek na hladkou polevu. Přendejte ji do cukrářského pytlíku a perníčky ozdobte a nechte zaschnout. Hvězdy slepte polevou mezi sebou a také nechte zaschnout.
2
Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte kapkou oleje a vyložte pečicím papírem dno a boky formy. V míse vyšlehejte 8 vajec a 180 g cukru krupice do husté světlé pěny. Opatrně vmíchejte 80 ml oleje. Do mísy prosejte 175 g hladké mouky, 1 a 1⁄2 lžičky kypřicího prášku spolu se 40 g kakaa a směs opatrně vmíchejte do základu těsta. Těsto vlijte do formy a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte dort zcela vychladnout.
3
V míse vyšlehejte 250 ml Pařížské šlehačky Kunín. Vychlazené korpusy rozkrojte napůl, celkem na 4 pláty. Dva pláty potřete ušlehanou pařížskou šlehačkou. V míse vyšlehejte 500 ml smetany De Luxe Kunín 40% se 2 lžičkami perníkového koření.
4
Na podnos dejte dortový plát s pařížskou šlehačkou a přiklopte ho prázdným plátem. Ten potřete 1/4 ušlehané perníkové šlehačky. Nahoru dejte další plát s pařížskou šlehačkou a zakryjte prázdným plátem. Nahoru navrstvěte druhou 1/4 perníkové šlehačky. Zbylé 2/4 šlehačky použijte na obmazání celého dortu. Nakonec dort ozdobte připravenými perníčky. Smetanově lahodné Vánoce mohou začít!
1
Z 50 g perníkového těsta Albert vyválejte na pomoučeném vále placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní 6 kusů stromečků o velikosti 4 a 6 cm. Ze zbylých 50 g vykrájejte hvězdy o velikosti 0,5–1 cm. Perníčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte perníčky vychladnout na mřížce. V misce smíchejte 150 g cukru a 1 bílek na hladkou polevu. Přendejte ji do cukrářského pytlíku a perníčky ozdobte a nechte zaschnout. Hvězdy slepte polevou mezi sebou a také nechte zaschnout.
2
Dvě dortové formy o průměru 20 cm vymažte kapkou oleje a vyložte pečicím papírem dno a boky formy. V míse vyšlehejte 8 vajec a 180 g cukru krupice do husté světlé pěny. Opatrně vmíchejte 80 ml oleje. Do mísy prosejte 175 g hladké mouky, 1 a 1⁄2 lžičky kypřicího prášku spolu se 40 g kakaa a směs opatrně vmíchejte do základu těsta. Těsto vlijte do formy a pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut. Po upečení nechte dort zcela vychladnout.
3
V míse vyšlehejte 250 ml Pařížské šlehačky Kunín. Vychlazené korpusy rozkrojte napůl, celkem na 4 pláty. Dva pláty potřete ušlehanou pařížskou šlehačkou. V míse vyšlehejte 500 ml smetany De Luxe Kunín 40% se 2 lžičkami perníkového koření.
4
Na podnos dejte dortový plát s pařížskou šlehačkou a přiklopte ho prázdným plátem. Ten potřete 1/4 ušlehané perníkové šlehačky. Nahoru dejte další plát s pařížskou šlehačkou a zakryjte prázdným plátem. Nahoru navrstvěte druhou 1/4 perníkové šlehačky. Zbylé 2/4 šlehačky použijte na obmazání celého dortu. Nakonec dort ozdobte připravenými perníčky. Smetanově lahodné Vánoce mohou začít!