Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční dezert à la tiramisu
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční dezert à la tiramisu

Vánoční dezert à la tiramisu

Letos rozzáříte vánoční tabuli pestrými barvami takzvaných „exotů“. Kromě toho, že si doplníte cenné vitaminy během zimních svátků, navodí tu správnou atmosféru vánoční hojnosti a štědrosti u vás doma. A už si nemusíte lámat hlavu, jak exotické ovoce poznat nebo jak ho použít v kuchyni.
Vánoční dezert à la tiramisu
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mango 1 ks
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Mléko polotučné 20 ml
  • Kokos plátky 4 člž
  • Karambola 1/2 ks
  • Kaki 1 ks
  • Granátové jablko 1/2 ks
  • Banán 2 ks
  • Maracuja 1 ks
  • Mango 1 ks
  • Tvaroh polotučný 100 g
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Mléko polotučné 20 ml
  • Kokos plátky 4 člž
  • Karambola 1/2 ks
  • Kaki 1 ks
  • Granátové jablko 1/2 ks
  • Banán 2 ks
  • Maracuja 1 ks

Příprava

1
Mango podélně rozkrojte podél pecky. Slupku oloupejte a dužinu rozmixujte dohladka.
2
Tvaroh s mascarpone, cukrem a mlékem utřete do jemného krému.
3
Do svátečních sklenic o objemu 150 mililitrů vlijte zhruba 2cm vrstvu mangové směsi, poté naneste 2cm vrstvu mascarpone s tvarohem, poklaďte podélně rozkrojenými a nakrájenými kousky banánu dle velikosti sklenic, přelijte další mangovou vrstvou a završte opět mascarpone s tvarohem. Vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
4
Před podáváním ozdobte na kostičky pokrájeným kaki, granátovými a maracujovými zrníčky, hvězdami z karamboly a kokosovými lupínky.
1
Mango podélně rozkrojte podél pecky. Slupku oloupejte a dužinu rozmixujte dohladka.
2
Tvaroh s mascarpone, cukrem a mlékem utřete do jemného krému.
3
Do svátečních sklenic o objemu 150 mililitrů vlijte zhruba 2cm vrstvu mangové směsi, poté naneste 2cm vrstvu mascarpone s tvarohem, poklaďte podélně rozkrojenými a nakrájenými kousky banánu dle velikosti sklenic, přelijte další mangovou vrstvou a završte opět mascarpone s tvarohem. Vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
4
Před podáváním ozdobte na kostičky pokrájeným kaki, granátovými a maracujovými zrníčky, hvězdami z karamboly a kokosovými lupínky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.