Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVánoční Černý les
Albert logoAlbert logo
  • Vánoční Černý les

Vánoční Černý les

Vánoční Černý les
Náročné
46-60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
10 porcí
  • Vejce 6 ks
  • Cukr krupicový 220 g
  • Čokoláda hořká 550 g
  • Mouka hladká 75 g
  • Kakao holandské 4 plž
  • Likér třešňový 5 plž
  • Čokoláda mléčná 50 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Lesní směs ovoce 400 g
  • Višně kompotované 200 g
  • Cukr moučkový
  • Vejce 6 ks
  • Cukr krupicový 220 g
  • Čokoláda hořká 550 g
  • Mouka hladká 75 g
  • Kakao holandské 4 plž
  • Likér třešňový 5 plž
  • Čokoláda mléčná 50 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Lesní směs ovoce 400 g
  • Višně kompotované 200 g
  • Cukr moučkový

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
3
Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
4
Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
5
Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
6
Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
7
Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
8
Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
9
Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
10
200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
11
Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
12
Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
3
Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
4
Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
5
Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
6
Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
7
Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
8
Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
9
Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
10
200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
11
Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
12
Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.