1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
3
Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
4
Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
5
Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
6
Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
7
Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
8
Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
9
Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
10
200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
11
Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
12
Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
3
Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
4
Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
5
Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
6
Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
7
Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
8
Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
9
Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
10
200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
11
Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
12
Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.