Čatní je hustá omáčka velmi populární v Indii a jihovýchodní Asii. Čatním jednoduše dochutíte třeba maso nebo sýry. I všední jídlo tak povýšíte na sváteční hostinu a je krásným dárkem pro blízké, kteří mají rádi chuť dálek.
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Indická
Vánoce
Pesto, dipy, pomazánky
Ingredience
Složení
1 porcí
Olej sezamový 1 plž
Mango 3 ks
Cibule červená 3 ks
Česnek 5 strouž.
Kardamom mletý 2 plž
Chilli paprička 2 ks
Rozinky 200 g
Jablečný ocet 500 ml
Cukr třtinový 300 g
Voda 100 ml
Máta 1 hrs.
Olej sezamový 1 plž
Mango 3 ks
Cibule červená 3 ks
Česnek 5 strouž.
Kardamom mletý 2 plž
Chilli paprička 2 ks
Rozinky 200 g
Jablečný ocet 500 ml
Cukr třtinový 300 g
Voda 100 ml
Máta 1 hrs.
Příprava
1
V pánvi rozehřejte sezamový olej. Vsypte mango s cibulí a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
2
Přisypte česnek, chilli a koření. Restujte tři minuty, přidejte rozinky, cukr, podlijte octem, vodou a přiveďte k varu. Vložte mátu a vařte do změknutí rozinek. Přelijte do skleničky a ozdobte mašlí.
1
V pánvi rozehřejte sezamový olej. Vsypte mango s cibulí a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
2
Přisypte česnek, chilli a koření. Restujte tři minuty, přidejte rozinky, cukr, podlijte octem, vodou a přiveďte k varu. Vložte mátu a vařte do změknutí rozinek. Přelijte do skleničky a ozdobte mašlí.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!