1
Formu na bábovku vymažte 10 ml oleje a vysypte 10 g hladké mouky.
2
Vyšlehejte 200 g cukru krupice s vanilkovým cukrem a se 3 vejci do pěny. Postupně zašlehejte 200 g podmáslí, 150 g hladké mouky s kypřicím práškem, 50 g kakaa, 100 ml oleje a špetku soli.
3
Těsto nalijte do připravené formy a pečte 40 minut v troubě na 180 °C. Krátce nechte vychladnout ve formě a poté z formy vyklopte na servírovací talíř. Nechte úplně vychladnout a mezitím si připravte polevu.
4
V misce promíchejte 100 g moučkového cukru s dostatečným množstvím šťávy z citronu a polevou polijte vychladlou bábovku. Ozdobte jadérky z granátového jablka, nechte polevu zaschnout a poté nakrájejte na kousky.
1
Formu na bábovku vymažte 10 ml oleje a vysypte 10 g hladké mouky.
2
Vyšlehejte 200 g cukru krupice s vanilkovým cukrem a se 3 vejci do pěny. Postupně zašlehejte 200 g podmáslí, 150 g hladké mouky s kypřicím práškem, 50 g kakaa, 100 ml oleje a špetku soli.
3
Těsto nalijte do připravené formy a pečte 40 minut v troubě na 180 °C. Krátce nechte vychladnout ve formě a poté z formy vyklopte na servírovací talíř. Nechte úplně vychladnout a mezitím si připravte polevu.
4
V misce promíchejte 100 g moučkového cukru s dostatečným množstvím šťávy z citronu a polevou polijte vychladlou bábovku. Ozdobte jadérky z granátového jablka, nechte polevu zaschnout a poté nakrájejte na kousky.