1
Vánočku nakrájejte na 2 cm silné plátky. V misce rozšlehejte 2 vejce s 100 ml smetany, přidejte 50 g moučkového cukru a lžičku vanilkového extraktu. Každý plátek vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a poté opečte na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova z obou stran. Opečené plátky odložte stranou.
2
Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi pomalu rozehřejte 80 g cukru krupice a nechte jej rozpustit na karamel. Jakmile má karamel světle zlatou barvu, přidejte jablečné měsíčky a obalte je v karamelu. Přilijte 80 ml jablečného džusu a 20 ml rumu. Vařte přibližně 5 minut. Na závěr vmíchejte 50 g másla pro jemnou konzistenci.
3
Oddělte žloutky ze 6 vajec a vložte je do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň. Přilijte 80 ml bílého vína, přidejte 80 g moučkového cukru a vyšlehejte je metličkou. Pěna se pozvolným zahříváním promění na krémový, mírně tekutý sabayon.
4
Na dno hlubokého talíře nalijte menší naběračku sabayonu, položte na něj opečený plátek vánočky, přidejte karamelizovaná jablka, omyté jahody a kopeček banánovokaramelové zmrzliny. Rychlý dezert s dokonalou kombinací svátečních chutí.
1
Vánočku nakrájejte na 2 cm silné plátky. V misce rozšlehejte 2 vejce s 100 ml smetany, přidejte 50 g moučkového cukru a lžičku vanilkového extraktu. Každý plátek vánočky namočte z obou stran do vaječné směsi a poté opečte na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova z obou stran. Opečené plátky odložte stranou.
2
Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Na pánvi pomalu rozehřejte 80 g cukru krupice a nechte jej rozpustit na karamel. Jakmile má karamel světle zlatou barvu, přidejte jablečné měsíčky a obalte je v karamelu. Přilijte 80 ml jablečného džusu a 20 ml rumu. Vařte přibližně 5 minut. Na závěr vmíchejte 50 g másla pro jemnou konzistenci.
3
Oddělte žloutky ze 6 vajec a vložte je do žáruvzdorné mísy nad vodní lázeň. Přilijte 80 ml bílého vína, přidejte 80 g moučkového cukru a vyšlehejte je metličkou. Pěna se pozvolným zahříváním promění na krémový, mírně tekutý sabayon.
4
Na dno hlubokého talíře nalijte menší naběračku sabayonu, položte na něj opečený plátek vánočky, přidejte karamelizovaná jablka, omyté jahody a kopeček banánovokaramelové zmrzliny. Rychlý dezert s dokonalou kombinací svátečních chutí.