Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVanilkový dort s jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Vanilkový dort s jahodami

Vanilkový dort s jahodami

Vanilkový dort s jahodami
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 175 g
  • Mouka hladká 175 g
  • Cukr krupicový 175 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 3 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jahody 2 hrs.
  • Džem jahodový 6 plž
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Máslo 175 g
  • Mouka hladká 175 g
  • Cukr krupicový 175 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 3 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Jahody 2 hrs.
  • Džem jahodový 6 plž
  • Cukr moučkový 2 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
2
V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
3
Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
4
Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
5
Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
6
Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
2
V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
3
Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
4
Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
5
Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
6
Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.