1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
2
V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
3
Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
4
Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
5
Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
6
Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
2
V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
3
Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
4
Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
5
Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
6
Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami