1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, měkké máslo nakrájené na kostky, rozemleté vlašské ořechy a 2 žloutky. Bílky dejte stranou. Vypracujte hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Nechte 4 hodiny odpočinout v lednici nebo použijte hotové těsto na rohlíčky Albert.
2
Pomoučněte vál a těsto rozkrojte na 8 plátků. Z každého plátku vyválejte hada a nakrájejte ho na 6 kousků. Z připravených kousků vyválejte menší hady a zahněte je do tvaru rohlíčku.
3
Rohlíčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut.
4
V misce smíchejte oba cukry.
5
Po upečení rohlíčky vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočinout na chladicí mřížce. Pak je opatrně obalte v misce s cukrem.
6
Uskladněte je v papírové krabici vyložené papírovými ubrousky.
1
Do mísy vsypte 300 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, měkké máslo nakrájené na kostky, rozemleté vlašské ořechy a 2 žloutky. Bílky dejte stranou. Vypracujte hladké těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Nechte 4 hodiny odpočinout v lednici nebo použijte hotové těsto na rohlíčky Albert.
2
Pomoučněte vál a těsto rozkrojte na 8 plátků. Z každého plátku vyválejte hada a nakrájejte ho na 6 kousků. Z připravených kousků vyválejte menší hady a zahněte je do tvaru rohlíčku.
3
Rohlíčky přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 8 minut.
4
V misce smíchejte oba cukry.
5
Po upečení rohlíčky vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočinout na chladicí mřížce. Pak je opatrně obalte v misce s cukrem.
6
Uskladněte je v papírové krabici vyložené papírovými ubrousky.