1
Troubu předehřejte na 110°C.
2
Bílky a cukr smíchaný se špetkami sody a prášku do pečiva spoje v žáruvzdorné míse, posaďte ji na hrnec s bublající vodou (voda se nesmí dotknout dna mísy) a míchejte dokud bílky nejsou teplé na dotek a cukr se nerozpustí, tedy asi 3 minuty.
3
Pak sejměte z ohně a vyšlehejte do tuha. Trvá to asi 10 minut.
4
Vmíchejte extrakt a směs přendejte do cukrářského sáčku s menší hubičkou.
5
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí hubičky na něj „nakreslete“ asi 12 sněhových srdcí.
6
Pečte (sušte) asi 1 – 1,5 hodiny. Nechte zchladnout na plechu asi 20 minut.
7
Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte ji 5 minut povolit.
8
Na polovinu srdíček opatrně rozdělte zmrzliny, přiklopte zbylými srdci.
9
Dejte na 15 minut do mrazáku, a pak podávejte.
1
Troubu předehřejte na 110°C.
2
Bílky a cukr smíchaný se špetkami sody a prášku do pečiva spoje v žáruvzdorné míse, posaďte ji na hrnec s bublající vodou (voda se nesmí dotknout dna mísy) a míchejte dokud bílky nejsou teplé na dotek a cukr se nerozpustí, tedy asi 3 minuty.
3
Pak sejměte z ohně a vyšlehejte do tuha. Trvá to asi 10 minut.
4
Vmíchejte extrakt a směs přendejte do cukrářského sáčku s menší hubičkou.
5
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí hubičky na něj „nakreslete“ asi 12 sněhových srdcí.
6
Pečte (sušte) asi 1 – 1,5 hodiny. Nechte zchladnout na plechu asi 20 minut.
7
Zmrzlinu vyndejte z mrazáku a nechte ji 5 minut povolit.
8
Na polovinu srdíček opatrně rozdělte zmrzliny, přiklopte zbylými srdci.
9
Dejte na 15 minut do mrazáku, a pak podávejte.