1
Sušenky Oreo dejte do mixéru a rozmixujte je najemno. Sušenkový prach vsypte do misky spolu s 1 lžící kakaa, rozpuštěným máslem a vše rukou promíchejte, až vznikne lepivá hmota.
2
Dno i boky okrouhlé formy o velikosti 20 cm vyložte pečicím papírem. Díky tomu se cheesecake snáz vyndá ven. Přimačkejte připravenou hmotu na dno dortové formy a vytvořte asi 3 mm silné dno. Zbytek směsi vtlačte do boků formy. Takto připravený korpus dejte chladit do mrazáku, než připravíte krém.
3
V mikrovlnné troubě rozpusťte 300 g čokolády nalámané na kousky. V míse ručním mixérem prošlehejte mascarpone s Lučinou. Pak přidejte 2 lžíce kakaa, cukr, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Pomalu přilijte teplou rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Nakonec vlijte 200 ml smetany a vše vyšlehejte ho hladkého krému. Pokud se vám bude zdát krém moc tuhý, nahřejte ho trochu nad vodní lázní a znovu vyšlehejte. Náplň vlijte na vychlazený korpus a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
4
Mezitím si připravte polevu a jahody. Na kousky nalámejte 50 g čokolády a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě. Do rozpuštěné čokolády namočte po jedné jahody do poloviny jejich velikosti a dejte je zaschnout na pečicí papír.
5
Zbylou čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky spolu s medem. V hrnci zahřejte zbylou smetanu k bodu varu a přilijte ji do čokolády s medem. Důkladně stěrkou promíchejte na hladkou polevu.
6
Polevou pokojové teploty polijte připravený cheesecake. Nakonec ho ozdobte jahodami a podávejte.
1
Sušenky Oreo dejte do mixéru a rozmixujte je najemno. Sušenkový prach vsypte do misky spolu s 1 lžící kakaa, rozpuštěným máslem a vše rukou promíchejte, až vznikne lepivá hmota.
2
Dno i boky okrouhlé formy o velikosti 20 cm vyložte pečicím papírem. Díky tomu se cheesecake snáz vyndá ven. Přimačkejte připravenou hmotu na dno dortové formy a vytvořte asi 3 mm silné dno. Zbytek směsi vtlačte do boků formy. Takto připravený korpus dejte chladit do mrazáku, než připravíte krém.
3
V mikrovlnné troubě rozpusťte 300 g čokolády nalámané na kousky. V míse ručním mixérem prošlehejte mascarpone s Lučinou. Pak přidejte 2 lžíce kakaa, cukr, vanilkový extrakt a opět prošlehejte. Pomalu přilijte teplou rozpuštěnou čokoládu a promíchejte. Nakonec vlijte 200 ml smetany a vše vyšlehejte ho hladkého krému. Pokud se vám bude zdát krém moc tuhý, nahřejte ho trochu nad vodní lázní a znovu vyšlehejte. Náplň vlijte na vychlazený korpus a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.
4
Mezitím si připravte polevu a jahody. Na kousky nalámejte 50 g čokolády a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě. Do rozpuštěné čokolády namočte po jedné jahody do poloviny jejich velikosti a dejte je zaschnout na pečicí papír.
5
Zbylou čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky spolu s medem. V hrnci zahřejte zbylou smetanu k bodu varu a přilijte ji do čokolády s medem. Důkladně stěrkou promíchejte na hladkou polevu.
6
Polevou pokojové teploty polijte připravený cheesecake. Nakonec ho ozdobte jahodami a podávejte.