Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyValentýnské ravioly z červené řepy
Albert logoAlbert logo
  • Valentýnské ravioly z červené řepy

Valentýnské ravioly z červené řepy

Valentýnské ravioly z červené řepy
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Valentýn
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 400 g
  • Vejce 2 ks
  • Řepa červená předvařená 1 ks
  • Pepř
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 400 g
  • Vejce 2 ks
  • Řepa červená předvařená 1 ks
  • Pepř
  • Tymián sušený 1,5 člž
  • Sůl

Příprava

1
V misce smíchejte 200 g čerstvého sýra, 1 lžičku tymiánu a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Směs osolte, opepřete a dejte odležet do lednice.
2
Na pracovní plochu vysypte na hromádku 400 g hladké mouky. Uprostřed udělejte důlek a přidejte 2 vejce. Řepu rozmixujte v sekáčku na hladké pyré a přidejte k vejcím. Rukama postupně uhněťte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v pokojové teplotě.
3
Těsto rozdělte na čtvrtiny a z každé vyválejte co nejtenčí stejně velké placky. Dvě placky budou jako spodní část raviol. Na ně dejte v dostatečném rozestupu vždy lžičku připravené náplně. Kolem náplně těsto trochu potřete vodou, aby se dobře slepilo. Zakryjte ho druhou plackou a kolem náplně lehce přitiskněte, aby se těsto spojilo. Pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce pak vykrajujte jednotlivé raviolky. Takto pokračujte i se zbytkem těsta.
4
Do osolené vroucí vody postupně nasypte ravioly a nechte je 3 minuty vařit, dokud nevyplavou k hladině. V rendlíku rozpusťte 50 g másla a vsypte zbylou ½ hrsti tymiánu. Uvařené ravioly servírujte na talíř, zalijte tymiánovým máslem, pokapejte šťávou z citronu a posypte ½ lžičky tymiánu. Rande v italském stylu může začít.
1
V misce smíchejte 200 g čerstvého sýra, 1 lžičku tymiánu a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Směs osolte, opepřete a dejte odležet do lednice.
2
Na pracovní plochu vysypte na hromádku 400 g hladké mouky. Uprostřed udělejte důlek a přidejte 2 vejce. Řepu rozmixujte v sekáčku na hladké pyré a přidejte k vejcím. Rukama postupně uhněťte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v pokojové teplotě.
3
Těsto rozdělte na čtvrtiny a z každé vyválejte co nejtenčí stejně velké placky. Dvě placky budou jako spodní část raviol. Na ně dejte v dostatečném rozestupu vždy lžičku připravené náplně. Kolem náplně těsto trochu potřete vodou, aby se dobře slepilo. Zakryjte ho druhou plackou a kolem náplně lehce přitiskněte, aby se těsto spojilo. Pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce pak vykrajujte jednotlivé raviolky. Takto pokračujte i se zbytkem těsta.
4
Do osolené vroucí vody postupně nasypte ravioly a nechte je 3 minuty vařit, dokud nevyplavou k hladině. V rendlíku rozpusťte 50 g másla a vsypte zbylou ½ hrsti tymiánu. Uvařené ravioly servírujte na talíř, zalijte tymiánovým máslem, pokapejte šťávou z citronu a posypte ½ lžičky tymiánu. Rande v italském stylu může začít.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.