1
V misce smíchejte 200 g čerstvého sýra, 1 lžičku tymiánu a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Směs osolte, opepřete a dejte odležet do lednice.
2
Na pracovní plochu vysypte na hromádku 400 g hladké mouky. Uprostřed udělejte důlek a přidejte 2 vejce. Řepu rozmixujte v sekáčku na hladké pyré a přidejte k vejcím. Rukama postupně uhněťte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v pokojové teplotě.
3
Těsto rozdělte na čtvrtiny a z každé vyválejte co nejtenčí stejně velké placky. Dvě placky budou jako spodní část raviol. Na ně dejte v dostatečném rozestupu vždy lžičku připravené náplně. Kolem náplně těsto trochu potřete vodou, aby se dobře slepilo. Zakryjte ho druhou plackou a kolem náplně lehce přitiskněte, aby se těsto spojilo. Pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce pak vykrajujte jednotlivé raviolky. Takto pokračujte i se zbytkem těsta.
4
Do osolené vroucí vody postupně nasypte ravioly a nechte je 3 minuty vařit, dokud nevyplavou k hladině. V rendlíku rozpusťte 50 g másla a vsypte zbylou ½ hrsti tymiánu. Uvařené ravioly servírujte na talíř, zalijte tymiánovým máslem, pokapejte šťávou z citronu a posypte ½ lžičky tymiánu. Rande v italském stylu může začít.
1
V misce smíchejte 200 g čerstvého sýra, 1 lžičku tymiánu a nastrouhanou kůru z omytého citronu. Směs osolte, opepřete a dejte odležet do lednice.
2
Na pracovní plochu vysypte na hromádku 400 g hladké mouky. Uprostřed udělejte důlek a přidejte 2 vejce. Řepu rozmixujte v sekáčku na hladké pyré a přidejte k vejcím. Rukama postupně uhněťte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v pokojové teplotě.
3
Těsto rozdělte na čtvrtiny a z každé vyválejte co nejtenčí stejně velké placky. Dvě placky budou jako spodní část raviol. Na ně dejte v dostatečném rozestupu vždy lžičku připravené náplně. Kolem náplně těsto trochu potřete vodou, aby se dobře slepilo. Zakryjte ho druhou plackou a kolem náplně lehce přitiskněte, aby se těsto spojilo. Pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce pak vykrajujte jednotlivé raviolky. Takto pokračujte i se zbytkem těsta.
4
Do osolené vroucí vody postupně nasypte ravioly a nechte je 3 minuty vařit, dokud nevyplavou k hladině. V rendlíku rozpusťte 50 g másla a vsypte zbylou ½ hrsti tymiánu. Uvařené ravioly servírujte na talíř, zalijte tymiánovým máslem, pokapejte šťávou z citronu a posypte ½ lžičky tymiánu. Rande v italském stylu může začít.