1
Pohanku propláchněte, dejte do hrnce a přelijte 1 litrem vroucí vody. Povařte 2–3 minuty a pak ji nechte v teple dojít.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.
3
Mezitím česnek nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpalte 2 lžíce sádla a osmažte na něm cibuli, přidejte česnek a uzené maso. Po chvíli přidejte uvařenou pohanku, ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmíchejte i uvařené, scezené brambory.
4
Přendejte do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, pečte 15 minut na 200 °C a podávejte posypané petrželkou.
1
Pohanku propláchněte, dejte do hrnce a přelijte 1 litrem vroucí vody. Povařte 2–3 minuty a pak ji nechte v teple dojít.
2
Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě uvařte doměkka.
3
Mezitím česnek nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpalte 2 lžíce sádla a osmažte na něm cibuli, přidejte česnek a uzené maso. Po chvíli přidejte uvařenou pohanku, ochuťte solí, pepřem a majoránkou. Nakonec vmíchejte i uvařené, scezené brambory.
4
Přendejte do pekáče vymazaného zbylým sádlem. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem, pečte 15 minut na 200 °C a podávejte posypané petrželkou.