Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyValašské frgály s tvarohovou náplní
Albert logoAlbert logo
  • Valašské frgály s tvarohovou náplní

Valašské frgály s tvarohovou náplní

Valašské frgály s tvarohovou náplní
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 330 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr moučkový 230 g
  • Vejce 7 ks
  • Sůl
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Rozinky 150 g
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Pudink vanilkový 40 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Rum 80 ml
  • Máslo 330 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr moučkový 230 g
  • Vejce 7 ks
  • Sůl
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Rozinky 150 g
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Pudink vanilkový 40 g
  • Cukr vanilkový 2 ks

Příprava

1
Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobené droždí, 80 g moučkového cukru a promíchejte.
2
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
4
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
5
Rozinky nechte alespoň 30 minut namáčet v rumu.
6
Oba tvarohy, 3 vejce, pudinkový prášek, 200 g moučkového cukru a vanilkový cukr promíchejte v misce. Nakonec přidejte v rumu namočené rozinky.
7
Připravené těsto potřete tvarohovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
8
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
1
Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobené droždí, 80 g moučkového cukru a promíchejte.
2
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
4
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
5
Rozinky nechte alespoň 30 minut namáčet v rumu.
6
Oba tvarohy, 3 vejce, pudinkový prášek, 200 g moučkového cukru a vanilkový cukr promíchejte v misce. Nakonec přidejte v rumu namočené rozinky.
7
Připravené těsto potřete tvarohovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
8
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.