Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyValašské frgály s povidlovou náplní
Albert logoAlbert logo
  • Valašské frgály s povidlovou náplní

Valašské frgály s povidlovou náplní

Valašské frgály s povidlovou náplní
Snadné
16-30 minut
5/5
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 330 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 230 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Sůl
  • Povidla 800 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Rum 50 ml
  • Máslo 330 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr moučkový 230 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka hladká 500 g
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Sůl
  • Povidla 800 g
  • Cukr krupicový 150 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Strouhanka 50 g
  • Rum 50 ml

Příprava

1
ZÁKLAD FRGÁLU:
2
Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobené droždí, moučkový cukr a promíchejte.
3
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
4
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
5
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
6
Každý koláč potřete náplní dle chuti a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
7
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
8
NÁPLŇ:
9
Všechny ingredience kromě vejce spolu důkladně promíchejte.
10
Připravené těsto potřete povidlovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
11
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
1
ZÁKLAD FRGÁLU:
2
Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobené droždí, moučkový cukr a promíchejte.
3
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
4
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
5
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
6
Každý koláč potřete náplní dle chuti a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
7
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
8
NÁPLŇ:
9
Všechny ingredience kromě vejce spolu důkladně promíchejte.
10
Připravené těsto potřete povidlovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
11
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.