Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyValašské frgály s makovou náplní
Albert logoAlbert logo
  • Valašské frgály s makovou náplní

Valašské frgály s makovou náplní

Valašské frgály s makovou náplní
Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 380 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 350 g
  • Mák mletý 400 g
  • Mléko polotučné 350 ml
  • Povidla 1 plž
  • Máslo 380 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Cukr moučkový 80 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Sůl
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 350 g
  • Mák mletý 400 g
  • Mléko polotučné 350 ml
  • Povidla 1 plž

Příprava

1
Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nalijte 250 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, 80 g moučkového cukru a promíchejte.
2
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
4
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
5
Připravte náplň. V kastrůlku svařte 400 g máku, 350 ml mléka, 200 g cukru a 50 g másla, pak přidejte povidla a promíchejte.
6
Připravené těsto potřete makovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
7
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
1
Nejdříve si připravíme těsto. Do mísy nalijte 250 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, 80 g moučkového cukru a promíchejte.
2
Přidejte hladkou mouku, 2 žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru, 180 g změklého másla a zbytek dejte do lednice. Hněťte do hladkého těsta. Překryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3
Těsto rozdělte na 4 bochánky, každý vyválejte do kruhu o průměru 30 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut kynout.
4
Mezitím si připravte drobenku. Nakrájejte 150 g vychlazeného másla na kostky. Do mísy nasypte polohrubou mouku, přidejte připravené máslo, cukr a promíchejte.
5
Připravte náplň. V kastrůlku svařte 400 g máku, 350 ml mléka, 200 g cukru a 50 g másla, pak přidejte povidla a promíchejte.
6
Připravené těsto potřete makovou náplní a nechte přitom po obvodu asi 1 cm okraje těsta volný. Ten potřete 1 rozšlehaným vejcem.
7
Posypte drobenkou a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.