Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVaječná frittata plná jarní energie
Albert logoAlbert logo
  • Vaječná frittata plná jarní energie

Vaječná frittata plná jarní energie

Vaječná frittata plná jarní energie
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Vejce 6 ks
  • Hráškové lusky 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Mléko polotučné 125 ml
  • Sůl
  • Mozzarella 80 g
  • Balkánský sýr 80 g
  • Pepř
  • Cibulka jarní 3 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Vejce 6 ks
  • Hráškové lusky 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Mléko polotučné 125 ml
  • Sůl
  • Mozzarella 80 g
  • Balkánský sýr 80 g
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C. Na středně velké litinové pánvi nebo jiné do trouby vhodné pánvi zlehka orestujte na lžíci olivového oleje 2 očištěné a najemno nakrájené jarní cibulky. Po 3 minutách vyjměte z pánve.
2
Nakrájejte 100 g hráškových lusků na menší kousky, 50 g hrášku vyloupejte. Zbylých 50 g lusků s hráškem jen rozevřete. Jednu cibulku podélně rozřízněte.
3
V mixéru rozmixujte 6 rozklepnutých vajec, oloupaný a jemně nasekaný stroužek česneku, 125 ml mléka, sůl a pepř dle chuti, dokud se vše nespojí a lehce nenapění.
4
Vytřete pánev, kterou jste používali dříve, a potřete ji lžící olivového oleje. Vlijte vaječnou směs a přidejte opečenou cibulku a 150 g nakrájených hráškových lusků, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Vložte pánev do trouby a pečte 8–10 minut, dokud frittata nezačne tuhnout, ale na povrchu je stále nedopečená.
5
Pak přidejte opatrně 50 g otevřených hráškových lusků, vyloupaný hrášek a rozpůlenou cibulku, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Pokračujte v pečení dalších 10–15 minut nebo dokud frittata nezezlátne. Opepřete dle chuti. Podávat můžete s bílým italským pečivem či krajícem chleba.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Na středně velké litinové pánvi nebo jiné do trouby vhodné pánvi zlehka orestujte na lžíci olivového oleje 2 očištěné a najemno nakrájené jarní cibulky. Po 3 minutách vyjměte z pánve.
2
Nakrájejte 100 g hráškových lusků na menší kousky, 50 g hrášku vyloupejte. Zbylých 50 g lusků s hráškem jen rozevřete. Jednu cibulku podélně rozřízněte.
3
V mixéru rozmixujte 6 rozklepnutých vajec, oloupaný a jemně nasekaný stroužek česneku, 125 ml mléka, sůl a pepř dle chuti, dokud se vše nespojí a lehce nenapění.
4
Vytřete pánev, kterou jste používali dříve, a potřete ji lžící olivového oleje. Vlijte vaječnou směs a přidejte opečenou cibulku a 150 g nakrájených hráškových lusků, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Vložte pánev do trouby a pečte 8–10 minut, dokud frittata nezačne tuhnout, ale na povrchu je stále nedopečená.
5
Pak přidejte opatrně 50 g otevřených hráškových lusků, vyloupaný hrášek a rozpůlenou cibulku, 40 g natrhané mozzarelly a 40 g nadrobeného balkánského sýra. Pokračujte v pečení dalších 10–15 minut nebo dokud frittata nezezlátne. Opepřete dle chuti. Podávat můžete s bílým italským pečivem či krajícem chleba.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.