1
Připravím si hnědé máslo. Přidám javorový sirup a vařím dalších 4–5 minut, občas zamíchám, dokud směs nezhoustne. Přeliju ho do mísy a nechám 20–30 minut chladit v ledničce, až začne tuhnout. Pak ho vyšlehám do světlého krému a dám stranou. Připravím si vafle. Máslo nechám rozpustit na vyšším plamenu v pánvi a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Dám ho do malé misky a nechám chvilku stát. Pak ho přeliju do velké mísy (dám si stranou 2 a ½ lžíce), přidám mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a podmáslí a promíchám. Vaflovač potřu máslem, které jsem si dala stranou a peču vafle 2–3 minuty dozlatova. Podávám s našlehaným javorovým máslem a javorovým sirupem.