1
Dvě dortové formy lehce vymažte lžící másla, dno i boky vyložte pečicím papírem. Nakrájejte na malé kousky 225 g ananasu, 400 g banánů rozmačkejte vidličkou a 100 g ořechů nasekejte nožem nadrobno a vše nechte stranou.
2
Ve velké míse smíchejte 350 g mouky, 40 g kokosu, 300 g třtinového cukru, ½ obsahu sáčku prášku do pečiva, 2 lžičky skořice a přidejte nasekané ořechy. V jiné míse vidličkou prošlehejte 4 vejce a 180 ml oleje, vmíchejte nakrájené banány a ananas. Směs tekutých surovin smíchejte se sypkými, postačí na to vařečka. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí. Zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
3
Promíchejte 600 g mascarpone se 100 g moučkového cukru a šťávou z ½ citronu. Opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte 200 ml smetany dotuha a stěrkou ji vmíchejte k mascarpone. Vychladlé korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku nebo přímo na etažér dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu.
4
Zbylým krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste přibližně 1/4 krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu. Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte 200 g mandlí v čokoládě, borůvkami a lístky ze 2 snítek tymiánu. Před podáváním nechte dort vychladit v lednici přibližně 3 hodiny. Oslava může začít.
1
Dvě dortové formy lehce vymažte lžící másla, dno i boky vyložte pečicím papírem. Nakrájejte na malé kousky 225 g ananasu, 400 g banánů rozmačkejte vidličkou a 100 g ořechů nasekejte nožem nadrobno a vše nechte stranou.
2
Ve velké míse smíchejte 350 g mouky, 40 g kokosu, 300 g třtinového cukru, ½ obsahu sáčku prášku do pečiva, 2 lžičky skořice a přidejte nasekané ořechy. V jiné míse vidličkou prošlehejte 4 vejce a 180 ml oleje, vmíchejte nakrájené banány a ananas. Směs tekutých surovin smíchejte se sypkými, postačí na to vařečka. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí. Zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
3
Promíchejte 600 g mascarpone se 100 g moučkového cukru a šťávou z ½ citronu. Opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte 200 ml smetany dotuha a stěrkou ji vmíchejte k mascarpone. Vychladlé korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku nebo přímo na etažér dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu.
4
Zbylým krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste přibližně 1/4 krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu. Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte 200 g mandlí v čokoládě, borůvkami a lístky ze 2 snítek tymiánu. Před podáváním nechte dort vychladit v lednici přibližně 3 hodiny. Oslava může začít.