1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte tvarohovou náplň. Opatrně rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku.
6
Tvaroh, nastrouhanou kůru z bio citronu a žloutek smíchejte s 50 g cukru.
7
Ve druhé míse vyšlehejte bílek s 50 g cukru do pevného, lesklého sněhu a jemně promíchejte s tvarohovou směsí. Až budete klást náplň na těsto, prohlubte uprostřed směsi linku a dejte do ní rozmíchaná povidla. Do povidel pak vložte uváleného hada z marcipánu a zaviňte do těsta.
8
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
9
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
10
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte tvarohovou náplň. Opatrně rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku.
6
Tvaroh, nastrouhanou kůru z bio citronu a žloutek smíchejte s 50 g cukru.
7
Ve druhé míse vyšlehejte bílek s 50 g cukru do pevného, lesklého sněhu a jemně promíchejte s tvarohovou směsí. Až budete klást náplň na těsto, prohlubte uprostřed směsi linku a dejte do ní rozmíchaná povidla. Do povidel pak vložte uváleného hada z marcipánu a zaviňte do těsta.
8
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
9
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
10
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.