Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTvarohový závin
Albert logoAlbert logo
  • Tvarohový závin

Tvarohový závin

Tvarohový závin je skvělou volbou pro všechny, kteří milují tvarohové dezerty. Tento recept kombinuje jemné těsto s bohatou tvarohovou náplní, která je doplněna citronovou kůrou a povidly. Výsledkem je lahodný a osvěžující závin, který si zamilujete. Ideální pro rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po večeři.
Tvarohový závin
Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 30 g
  • Olej slunečnicový 55 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 100 ml
  • Tvaroh měkký v kostce 400 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Povidla 40 g
  • Strouhanka 40 g
  • Marcipán 100 g
  • Máslo 30 g
  • Olej slunečnicový 55 ml
  • Mouka hladká 200 g
  • Voda 100 ml
  • Tvaroh měkký v kostce 400 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce 1 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Povidla 40 g
  • Strouhanka 40 g
  • Marcipán 100 g

Příprava

1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte tvarohovou náplň. Opatrně rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku.
6
Tvaroh, nastrouhanou kůru z bio citronu a žloutek smíchejte s 50 g cukru.
7
Ve druhé míse vyšlehejte bílek s 50 g cukru do pevného, lesklého sněhu a jemně promíchejte s tvarohovou směsí. Až budete klást náplň na těsto, prohlubte uprostřed směsi linku a dejte do ní rozmíchaná povidla. Do povidel pak vložte uváleného hada z marcipánu a zaviňte do těsta.
8
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
9
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
10
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
1
Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2
Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3
Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4
Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5
Zatím si připravíte tvarohovou náplň. Opatrně rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku.
6
Tvaroh, nastrouhanou kůru z bio citronu a žloutek smíchejte s 50 g cukru.
7
Ve druhé míse vyšlehejte bílek s 50 g cukru do pevného, lesklého sněhu a jemně promíchejte s tvarohovou směsí. Až budete klást náplň na těsto, prohlubte uprostřed směsi linku a dejte do ní rozmíchaná povidla. Do povidel pak vložte uváleného hada z marcipánu a zaviňte do těsta.
8
Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.
9
Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
10
Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.