1
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
2
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle.
3
Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta.
4
To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.
1
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte a papírem vyložte 6 formiček na koláčky o průměru kolem 10 cm.
2
Máslo, 165 g cukru, dřeň vanilky a kůru šlehejte ručním elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte žloutky, jeden po druhém a šlehejte další 1–2 minuty. Pak vmíchejte mleté mandle.
3
Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim vmíchejte zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu. Pak sníh na střídačku s tvarohem přidávejte k mandlovému základu a opatrně smíchejte do těsta.
4
To rozdělte do formiček. Povrch uhlaďte a ozdobte mandlemi a pečte 40–45 minut. Nechte zchladnout a podávejte posypané moučkovým cukrem.