Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou
Albert logoAlbert logo
  • Tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou a karamelovou drobenkou
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Švestky 500 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Tvaroh měkký ve vaničce 250 g
  • Zakysaná smetana tučná 2 plž
  • Karamelové sušenky 100 g
  • Šlehačka ve spreji
  • Mouka hrubá 160 g
  • Máslo 50 g
  • Švestky 500 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Vejce 2 ks
  • Tvaroh měkký ve vaničce 250 g
  • Zakysaná smetana tučná 2 plž
  • Karamelové sušenky 100 g
  • Šlehačka ve spreji
  • Mouka hrubá 160 g

Příprava

1
Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a  cukr. Podlijte malým množstvím vody a  pět až deset minut svařte.
2
Vajíčka rozdělte na žloutky a  bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a  žloutky utřete v  míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a  zakysanou smetanu a  promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a  nakonec zlehka vmíchejte bílky.
3
Lžící odkrajujte noky a  hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a  poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
4
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a  posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s  kopečkem šlehačky.
1
Vypeckované švestky nakrájejte na malé kousky. Přesuňte do kastrůlku, přidejte citronovou šťávu a  cukr. Podlijte malým množstvím vody a  pět až deset minut svařte.
2
Vajíčka rozdělte na žloutky a  bílky. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a  žloutky utřete v  míse se změklým máslem. Přidejte měkký tvaroh a  zakysanou smetanu a  promíchejte. Poté zapracujte hrubou mouku a  nakonec zlehka vmíchejte bílky.
3
Lžící odkrajujte noky a  hned je vkládejte do vroucí vody. Vařte osm až deset minut a  poté je vyjměte děrovanou naběračkou.
4
Uvařené noky přelijte na talíři švestkovou omáčkou a  posypte rozdrobenými karamelovými sušenkami. Podávejte s  kopečkem šlehačky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.