1
Hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva špetkou soli.
2
Přidejte 75 g tvarohu, 50 ml mléka, 50 ml oleje, 40 g krupicového cukru a vanilkový cukr. Zpracujte ručně nebo v robotu do vláčného těsta.
3
Rozdělte ho na 10–12 stejných dílů a vytvarujte koule.
4
Smažte je ve větší vrstvě oleje – na první straně přikryté poklicí, na druhé odkryté. Hotové odkládejte na kuchyňský papír.
5
V průběhu smažení začněte připravovat pudinkovou náplň. Odměřte si 250 ml mléka. Pudinkový prášek rozmíchejte v troše mléka se 75 g cukru (cca 3 lžíce).
6
Zbylé mléko přiveďte téměř k varu a poté v něm rozmíchejte rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání nechte pudink zhoustnout. Odstavte a nechte vychladnout.
7
100 g másla pokojové teploty ušlehejte se 125 g tvarohu a rumem. Směs vmíchejte do pudinku a cukrářským sáčkem plňte koblihy. Podávejte pocukrované.
1
Hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva špetkou soli.
2
Přidejte 75 g tvarohu, 50 ml mléka, 50 ml oleje, 40 g krupicového cukru a vanilkový cukr. Zpracujte ručně nebo v robotu do vláčného těsta.
3
Rozdělte ho na 10–12 stejných dílů a vytvarujte koule.
4
Smažte je ve větší vrstvě oleje – na první straně přikryté poklicí, na druhé odkryté. Hotové odkládejte na kuchyňský papír.
5
V průběhu smažení začněte připravovat pudinkovou náplň. Odměřte si 250 ml mléka. Pudinkový prášek rozmíchejte v troše mléka se 75 g cukru (cca 3 lžíce).
6
Zbylé mléko přiveďte téměř k varu a poté v něm rozmíchejte rozpuštěný pudinkový prášek. Za stálého míchání nechte pudink zhoustnout. Odstavte a nechte vychladnout.
7
100 g másla pokojové teploty ušlehejte se 125 g tvarohu a rumem. Směs vmíchejte do pudinku a cukrářským sáčkem plňte koblihy. Podávejte pocukrované.