Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTvarohová bio bábovka
Albert logoAlbert logo
  • Tvarohová bio bábovka

Tvarohová bio bábovka

Tvarohová bio bábovka
Velmi snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Bio
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vejce BIO 4 ks
  • Máslo BIO 160 g
  • Cukr třtinový BIO 170 g
  • Javorový sirup BIO 150 g
  • Mouka špaldová BIO 310 g
  • Kypřící prášek 6 g
  • Sůl
  • Citron BIO 2 ks
  • Tvaroh odtučněný BIO 200 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Máslo BIO 160 g
  • Cukr třtinový BIO 170 g
  • Javorový sirup BIO 150 g
  • Mouka špaldová BIO 310 g
  • Kypřící prášek 6 g
  • Sůl
  • Citron BIO 2 ks
  • Tvaroh odtučněný BIO 200 g

Příprava

1
Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
2
Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, 150 g cukru a sirupem do pěny.
3
V jiné misce prosejte 300 g mouky se špetkou soli a práškem do pečiva.
4
K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě tvaroh a moučnou směs. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z 1 očistěného citronu a citronovou šťávu.
5
Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
6
Těsto nalijte do bábovkové formy o průměru 18 cm vymazané máslem a vysypané zbylou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, bábovka je hotová. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.
8
V misce smíchejte zbylý cukr a citronovou šťávu z 1 citronu. Po vyklopení a vychladnutí bábovky ji ozdobte touto polevou.
1
Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
2
Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, 150 g cukru a sirupem do pěny.
3
V jiné misce prosejte 300 g mouky se špetkou soli a práškem do pečiva.
4
K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě tvaroh a moučnou směs. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z 1 očistěného citronu a citronovou šťávu.
5
Bílky vyšlehejte do sněhu a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
6
Těsto nalijte do bábovkové formy o průměru 18 cm vymazané máslem a vysypané zbylou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
7
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, bábovka je hotová. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladicí mřížce odležet před vyklopením.
8
V misce smíchejte zbylý cukr a citronovou šťávu z 1 citronu. Po vyklopení a vychladnutí bábovky ji ozdobte touto polevou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.