1
Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
2
V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
4
Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
5
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
1
Ve velké míse smíchejte prosáté obě mouky, prášek do pečiva, sodu a ¼ lžičky soli.
2
V jiné míse ručním šlehačem šlehejte vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidejte rozpuštěné máslo, ⅔ množství mléka a tvaroh. Postupně přisypávejte směs sypkých surovin a zvolna šlehejte v hladké těsto. Odeberte ⅓ těsta. Vmíchejte prosáté kakao a zbylé mléko.
3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou přesuňte ⅓ světlého těsta, na ni přidejte celou kakaovou část a zakryjte zbytkem světlého těsta. Mramorování můžete pomoci i tak, že těsta jemně promícháte ve formě jídelním nožem.
4
Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C, dokud bábovka nezezlátne a kontrolní špejle nevyjde čistá. Než bábovku vyklopíte, nechte ji po upečení cca 5 minut odstát.
5
Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.