Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákový steak z grilu se sezamovou rýží
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákový steak z grilu se sezamovou rýží

Tuňákový steak z grilu se sezamovou rýží

Tuňákový steak z grilu se sezamovou rýží
Snadné
16-30 minut
0/5
Asijská
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Limetka 3 ks
  • Wasabi pasta 1 člž
  • Med 1 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Tuňák steak 600 g
  • Pepř
  • Sezam 3 plž
  • Sezam černý 3 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Rýže kulatozrnná 200 g
  • Limetka 3 ks
  • Wasabi pasta 1 člž
  • Med 1 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl
  • Tuňák steak 600 g
  • Pepř
  • Sezam 3 plž
  • Sezam černý 3 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Chilli paprička 1 ks

Příprava

1
V cedníku properte 200 g rýže. Do hrnce vlijte 300 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do vody vsypte rýži a duste pod pokličkou 20 minut na nejnižší stupeň ohřevu.
2
Do mísy vymačkejte šťávu ze 3 limet, přidejte lžičku wasabi pasty, lžíci medu, lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Do marinády naložte 600 g steaků z tuňáka tak, aby byla ryba celá obalená v marinádě. Nechte 10 minut odležet.
3
Rozpalte gril a tuňáka opékejte z každé strany 1 minutu. V misce smíchejte 2 lžíce sezamu se 2 lžícemi černého sezamu a grilované steaky v něm obalte.
4
Očistěte obě jarní cibulky. Jednu nakrájejte nadrobno a druhou na větší kousky. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. Hotovou rýži smíchejte s jarní cibulkou nasekanou nadrobno a se zbylou lžící černého i světlého sezamu. Rozdělte do 4 talířů a nahoru naskládejte plátky ze steaků tuňáka. Pokrm na závěr zasypte druhou jarní cibulkou a chilli papričkou. To je vůně!
1
V cedníku properte 200 g rýže. Do hrnce vlijte 300 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do vody vsypte rýži a duste pod pokličkou 20 minut na nejnižší stupeň ohřevu.
2
Do mísy vymačkejte šťávu ze 3 limet, přidejte lžičku wasabi pasty, lžíci medu, lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Do marinády naložte 600 g steaků z tuňáka tak, aby byla ryba celá obalená v marinádě. Nechte 10 minut odležet.
3
Rozpalte gril a tuňáka opékejte z každé strany 1 minutu. V misce smíchejte 2 lžíce sezamu se 2 lžícemi černého sezamu a grilované steaky v něm obalte.
4
Očistěte obě jarní cibulky. Jednu nakrájejte nadrobno a druhou na větší kousky. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. Hotovou rýži smíchejte s jarní cibulkou nasekanou nadrobno a se zbylou lžící černého i světlého sezamu. Rozdělte do 4 talířů a nahoru naskládejte plátky ze steaků tuňáka. Pokrm na závěr zasypte druhou jarní cibulkou a chilli papričkou. To je vůně!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.