1
V cedníku properte 200 g rýže. Do hrnce vlijte 300 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do vody vsypte rýži a duste pod pokličkou 20 minut na nejnižší stupeň ohřevu.
2
Do mísy vymačkejte šťávu ze 3 limet, přidejte lžičku wasabi pasty, lžíci medu, lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Do marinády naložte 600 g steaků z tuňáka tak, aby byla ryba celá obalená v marinádě. Nechte 10 minut odležet.
3
Rozpalte gril a tuňáka opékejte z každé strany 1 minutu. V misce smíchejte 2 lžíce sezamu se 2 lžícemi černého sezamu a grilované steaky v něm obalte.
4
Očistěte obě jarní cibulky. Jednu nakrájejte nadrobno a druhou na větší kousky. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. Hotovou rýži smíchejte s jarní cibulkou nasekanou nadrobno a se zbylou lžící černého i světlého sezamu. Rozdělte do 4 talířů a nahoru naskládejte plátky ze steaků tuňáka. Pokrm na závěr zasypte druhou jarní cibulkou a chilli papričkou. To je vůně!
1
V cedníku properte 200 g rýže. Do hrnce vlijte 300 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do vody vsypte rýži a duste pod pokličkou 20 minut na nejnižší stupeň ohřevu.
2
Do mísy vymačkejte šťávu ze 3 limet, přidejte lžičku wasabi pasty, lžíci medu, lžíci olivového oleje, osolte a opepřete. Vše dobře promíchejte. Do marinády naložte 600 g steaků z tuňáka tak, aby byla ryba celá obalená v marinádě. Nechte 10 minut odležet.
3
Rozpalte gril a tuňáka opékejte z každé strany 1 minutu. V misce smíchejte 2 lžíce sezamu se 2 lžícemi černého sezamu a grilované steaky v něm obalte.
4
Očistěte obě jarní cibulky. Jednu nakrájejte nadrobno a druhou na větší kousky. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. Hotovou rýži smíchejte s jarní cibulkou nasekanou nadrobno a se zbylou lžící černého i světlého sezamu. Rozdělte do 4 talířů a nahoru naskládejte plátky ze steaků tuňáka. Pokrm na závěr zasypte druhou jarní cibulkou a chilli papričkou. To je vůně!