Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákový steak v sezamové krustě s teriyaki omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákový steak v sezamové krustě s teriyaki omáčkou

Tuňákový steak v sezamové krustě s teriyaki omáčkou

Tuňákový steak v sezamové krustě s teriyaki omáčkou
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Sezam černý 1 plž
  • Sezam 1 plž
  • Tuňák steak 250 g
  • Parmazán
  • Fazolky zelené mražené 350 g
  • Olej olivový
  • Česnek mletý 1 člž
  • Sůl
  • Sojová omáčka 1/2 hrn.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Pepř
  • Med 1/2 hrn.
  • Olej sezamový 1 plž
  • Cibule šalotka 1/4 hrn.
  • Rýžový ocet 1/4 hrn.
  • Česnek 3 strouž.
  • Voda 1/4 hrn.
  • Zázvor 1 člž
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Sezam černý 1 plž
  • Sezam 1 plž
  • Tuňák steak 250 g
  • Parmazán
  • Fazolky zelené mražené 350 g
  • Olej olivový
  • Česnek mletý 1 člž
  • Sůl
  • Sojová omáčka 1/2 hrn.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Pepř
  • Med 1/2 hrn.
  • Olej sezamový 1 plž
  • Cibule šalotka 1/4 hrn.
  • Rýžový ocet 1/4 hrn.

Příprava

1
Zelené fazolové lusky potřete olivovým olejem. Ochuťte je solí, pepřem, parmazánem a mletým česnekem. Rovnoměrně je poklaďte na lehce vymazaný plech na pečení. Pečte je při teplotě 220 °C přibližně 30 minut. V polovině pečení lusky obraťte. Všechny ingredience na omáčku, kromě kukuřičného škrobu a vody, rozšlehejte v misce metličkou. Na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut a občas promíchejte, aby se omáčka nepřichytila. V hrnku rozšlehejte vodu s kukuřičným škrobem a směs vlijte do omáčky. Omáčku stále míchejte, dokud ji škrob nezahustí. To trvá přibližně 2 minuty. Tuňáka umyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Smíchejte dva druhy sezamových semínek a syrového tuňáka v nich důkladně obalte. Rozehřejte pánev a až bude rozpálená, tuňáka opékejte přibližně 1–2 minuty z každé strany. Tuňák nesmí být zcela propečený, ve středu by měl zůstat syrový.
1
Zelené fazolové lusky potřete olivovým olejem. Ochuťte je solí, pepřem, parmazánem a mletým česnekem. Rovnoměrně je poklaďte na lehce vymazaný plech na pečení. Pečte je při teplotě 220 °C přibližně 30 minut. V polovině pečení lusky obraťte. Všechny ingredience na omáčku, kromě kukuřičného škrobu a vody, rozšlehejte v misce metličkou. Na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut a občas promíchejte, aby se omáčka nepřichytila. V hrnku rozšlehejte vodu s kukuřičným škrobem a směs vlijte do omáčky. Omáčku stále míchejte, dokud ji škrob nezahustí. To trvá přibližně 2 minuty. Tuňáka umyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Smíchejte dva druhy sezamových semínek a syrového tuňáka v nich důkladně obalte. Rozehřejte pánev a až bude rozpálená, tuňáka opékejte přibližně 1–2 minuty z každé strany. Tuňák nesmí být zcela propečený, ve středu by měl zůstat syrový.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.