1
Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekejte čerstvý kopr, smíchejte jej se sýrem ricotta. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kousky. Přidejte pastu z červených fazolí a sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte. Očistěnou mrkev rozkrojte na polovinu a poté tyto poloviny rozkrojte na tři hranolky. Očistěte celer a pokrájejte jej na hranolky. V misce smíchejte olivový olej, česnek, sůl, pepř a parmazán. Důkladně v ní promíchejte nakrájenou zeleninu a pak ji opatrně poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Steak z tuňáka z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran po dobu 1–2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej ještě pár minut před servírováním odpočívat stranou. Housku rozřízněte na poloviny a obě vnitřní stranou na pár vteřin položte na rozpálený gril. Měla by být křupavá a nabýt zlatavou barvu. Obě části housky potřete sýrovou směsí, přidejte rukolu, na plátky nakrájené rajče a vložte mezi ně steak z tuňáka.