Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTuňákový burger
Albert logoAlbert logo
  • Tuňákový burger

Tuňákový burger

Tuňákový burger
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Kopr
  • Sušená rajčata 6 ks
  • Tuňák steak 250 g
  • Fazole červené 2 plž
  • Ricotta 200 g
  • Rukola
  • Hamburgerová bulka 2 ks
  • Rajče 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Parmazán 30 g
  • Sůl
  • Celer 1 ks
  • Česnek sušený 1 člž
  • Pepř
  • Kopr
  • Sušená rajčata 6 ks
  • Tuňák steak 250 g
  • Fazole červené 2 plž
  • Ricotta 200 g
  • Rukola
  • Hamburgerová bulka 2 ks
  • Rajče 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Parmazán 30 g
  • Sůl
  • Celer 1 ks
  • Česnek sušený 1 člž
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekejte čerstvý kopr, smíchejte jej se sýrem ricotta. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kousky. Přidejte pastu z červených fazolí a sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte. Očistěnou mrkev rozkrojte na polovinu a poté tyto poloviny rozkrojte na tři hranolky. Očistěte celer a pokrájejte jej na hranolky. V misce smíchejte olivový olej, česnek, sůl, pepř a parmazán. Důkladně v ní promíchejte nakrájenou zeleninu a pak ji opatrně poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Steak z tuňáka z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran po dobu 1–2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej ještě pár minut před servírováním odpočívat stranou. Housku rozřízněte na poloviny a obě vnitřní stranou na pár vteřin položte na rozpálený gril. Měla by být křupavá a nabýt zlatavou barvu. Obě části housky potřete sýrovou směsí, přidejte rukolu, na plátky nakrájené rajče a vložte mezi ně steak z tuňáka.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Nasekejte čerstvý kopr, smíchejte jej se sýrem ricotta. Sušená rajčata nakrájejte na drobné kousky. Přidejte pastu z červených fazolí a sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte. Očistěnou mrkev rozkrojte na polovinu a poté tyto poloviny rozkrojte na tři hranolky. Očistěte celer a pokrájejte jej na hranolky. V misce smíchejte olivový olej, česnek, sůl, pepř a parmazán. Důkladně v ní promíchejte nakrájenou zeleninu a pak ji opatrně poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15–20 minut dozlatova. Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Steak z tuňáka z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Grilujte z obou stran po dobu 1–2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej ještě pár minut před servírováním odpočívat stranou. Housku rozřízněte na poloviny a obě vnitřní stranou na pár vteřin položte na rozpálený gril. Měla by být křupavá a nabýt zlatavou barvu. Obě části housky potřete sýrovou směsí, přidejte rukolu, na plátky nakrájené rajče a vložte mezi ně steak z tuňáka.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.