1
Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingrediencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
2
Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokoládu rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
3
Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby směs zhoustla a zkaramelizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuhnout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
4
Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochucenou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.
1
Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingrediencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
2
Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokoládu rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
3
Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 minut, aby směs zhoustla a zkaramelizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuhnout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
4
Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochucenou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.