Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrubičky s Bailey's šlehačkou
Albert logoAlbert logo
  • Trubičky s Bailey's šlehačkou

Trubičky s Bailey's šlehačkou

Trubičky s Bailey's šlehačkou
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 340 g
  • Med 80 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Cukr moučkový 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Mandle plátky 2,5 hrs.
  • Cukr tmavý 165 g
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Smetana ke šlehání 40% 460 ml
  • Baileys 2 plž
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 340 g
  • Med 80 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Cukr moučkový 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Mandle plátky 2,5 hrs.
  • Cukr tmavý 165 g
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Smetana ke šlehání 40% 460 ml
  • Baileys 2 plž
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingre­diencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
2
Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokolá­du rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
3
Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 mi­nut, aby směs zhoustla a zkarame­lizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuh­nout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
4
Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochuce­nou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.
1
Nejprve udělejte trubičky. Mouku smíchejte se sodou a moučkovým cukrem a pak k suchým ingre­diencím vmíchejte vejce a med a vypracujte tužší těsto. Nechte chvíli odpočinout, pak těsto rozválejte dotenka a vykrájejte kolečka. Ta namotejte na kovové trubičky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 10 minut. Nechte chvíli zchladnout, pak sejměte z trubiček a nechte úplně zchladnout.
2
Čokoládu nalámejte do rendlíku a posaďte ho nad vroucí vodu tak, aby se dno rendlíku nedotýkalo bublající vody, a nechte čokolá­du rozpustit. Stále míchejte. Pak čokoládou ozdobně dle obrázku „zastříkněte“ trubičky a posypte je nalámanými lupínky mandlí.
3
Cukr, máslo, vanilkovou esenci a 160 ml smetany ke šlehání dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 10–15 mi­nut, aby směs zhoustla a zkarame­lizovala. Sejměte z ohně a nechte zchladnout. Směs ale nesmí ztuh­nout moc – budete ji smíchávat se šlehačkou.
4
Zbylou smetanu ke šlehání (je to ještě 300 ml) ušlehejte dotuha a pak vmíchejte Bailey‘s. Ochuce­nou šlehačku opatrně a postupně – ideálně po lžících – přidávejte ke karamelu. Vzniklým krémem plňte trubičky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.