Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrojitý dort z čokoládové pěny
Albert logoAlbert logo
  • Trojitý dort z čokoládové pěny

Trojitý dort z čokoládové pěny

Trojitý dort z čokoládové pěny
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Máslo 125 g
  • Sušenky BeBe kakaové rodinné 250 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 725 ml
  • Kakao holandské
  • Čokoláda hořká 300 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 125 g
  • Sušenky BeBe kakaové rodinné 250 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 725 ml
  • Kakao holandské
  • Čokoláda hořká 300 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
2
Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
3
Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
4
Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
5
Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
6
Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
7
Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
8
Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
9
Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.
1
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
2
Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
3
Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
4
Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
5
Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
6
Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
7
Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
8
Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
9
Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.