1
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
2
Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
3
Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
4
Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
5
Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
6
Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
7
Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
8
Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
9
Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.
1
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem a její dno vyložte pečicím papírem.
2
Čokoládové sušenky, například věnečky, rozdrťte rukama do mísy a smíchejte je s moukou, pak přilijte 125 ml másla a vše dobře promíchejte.
3
Vlhkou směs natlačte na dno připravené formy a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
4
Pusťte se do čokoládové náplně. 100 g čokolády nalámejte do menšího rendlíku, zalijte 125 ml smetany a na středním plameni zahřívejte.
5
Za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit a poté ji nalijte na sušenkový základ ve formě. Dejte na půl hodiny do lednice.
6
Na čokoládovou pěnu nalámejte 200 g čokolády do rendlíku, přidejte vanilkový extrakt a 300 ml smetany a na středním plameni zahřívejte. Za stálého míchání nechte čokoládu dohladka rozpustit.
7
Sejměte z ohně a zhruba čtvrt hodiny nechte zchladnout.
8
Zbylých 300 ml smetany ušlehejte dotuha a pak k ní postupně přilévejte tekutou čokoládu. Směs pak nalijte na základ dezertu ve formě.
9
Dejte přes noc do ledničky. Před podáváním posypte dort kakaem holandského typu. Pokud poslední vrstva přes noc úplně neztuhne, můžete dát dort hodinu před podáváním do mrazáku.