1
V hluboké pánvi rozehřejte 100 g cukru s 50 ml vody, dokud se cukr nerozpustí a směs se začne vařit. Přestaňte míchat, až směs začne bublat.
2
Do pánve přidejte směs oříšků. Míchejte pravidelně, abyste zabránili připálení. Pokračujte v míchání, dokud oříšky nejsou celé pokryty karamelizovaným cukrem.
3
Pokud chcete přidat sůl, vanilku a špetku skořice, přidejte v této fázi a důkladně promíchejte.
4
Na pečicí papír rovnoměrně rozprostřete karamelizované oříšky. Oddělte je tak, aby se příliš neslepily, a nechte je zcela vychladnout. Pak je smíchejte s 50 g sušeného ovoce podle vaší preference a 50 g rozinek a přesypte do uzavíratelných sklenic, které můžete ozdobit jmenovkou, mašlí a větvičkou jehličí. Ať jsou vaše Vánoce pohádkové.
1
V hluboké pánvi rozehřejte 100 g cukru s 50 ml vody, dokud se cukr nerozpustí a směs se začne vařit. Přestaňte míchat, až směs začne bublat.
2
Do pánve přidejte směs oříšků. Míchejte pravidelně, abyste zabránili připálení. Pokračujte v míchání, dokud oříšky nejsou celé pokryty karamelizovaným cukrem.
3
Pokud chcete přidat sůl, vanilku a špetku skořice, přidejte v této fázi a důkladně promíchejte.
4
Na pečicí papír rovnoměrně rozprostřete karamelizované oříšky. Oddělte je tak, aby se příliš neslepily, a nechte je zcela vychladnout. Pak je smíchejte s 50 g sušeného ovoce podle vaší preference a 50 g rozinek a přesypte do uzavíratelných sklenic, které můžete ozdobit jmenovkou, mašlí a větvičkou jehličí. Ať jsou vaše Vánoce pohádkové.