Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrhanec s jablky a tvarohovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Trhanec s jablky a tvarohovou omáčkou

Trhanec s jablky a tvarohovou omáčkou

Trhanec s jablky a tvarohovou omáčkou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Rakouská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 40 g
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Jablko BIO 3 ks
  • Mléko polotučné 160 ml
  • Mouka hladká 130 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Cukr krupicový 65 g
  • Rozinky 80 g
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Máta 1 snít.
  • Cukr moučkový 30 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Máslo 40 g
  • Sůl
  • Vejce 5 ks
  • Jablko BIO 3 ks
  • Mléko polotučné 160 ml
  • Mouka hladká 130 g
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Citron 1 ks
  • Cukr krupicový 65 g
  • Rozinky 80 g
  • Tvaroh polotučný 250 g
  • Máta 1 snít.
  • Cukr moučkový 30 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml

Příprava

1
Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
3
V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
4
V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
6
Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
7
Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.
1
Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
3
V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
4
V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
6
Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
7
Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.