1
Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
3
V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
4
V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
6
Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
7
Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.
1
Dvě jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. K bílkům přidejte špetku soli a v míse metličkovým mixérem vyšlehejte tuhý sníh.
3
V jiné míse promíchejte dohladka mouku, mléko, 50 g krupicového cukru, žloutky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu a připravená jablka. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh.
4
V pánvi vhodné i na pečení v troubě rozehřejte 20 g másla. Vlijte do ní těsto, posypte rozinkami a opékejte 5 minut na mírném plameni dozlatova. Poté obracečkou rozdělte na 4 díly, kousek po kousku obraťte a z druhé strany je opečte. Potom roztrhejte pomocí dvou vidliček na malé kousky a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5
Mezitím připravte tvarohovou omáčku. V misce metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou a vanilkovým cukrem.
6
Na pánvi rozehřejte zbytek másla. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Vsypte jablko, posypte zbylým cukrem a nechte 2 minuty karamelizovat.
7
Trhanec vyndejte z trouby, posypte moučkovým cukrem a podávejte s tvarohovou omáčkou, posypaný karamelizovanými jablky a ozdobený lístky máty.