1
Rozehřejte troubu na 170 °C.
2
Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Osolte, opepřete a vetřete prolisovaný česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši.
7
Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček ho natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.
1
Rozehřejte troubu na 170 °C.
2
Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Osolte, opepřete a vetřete prolisovaný česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši.
7
Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček ho natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.