Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová plec 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl 1/2 plž
  • Bourbon 250 ml
  • Pepř 1/2 plž
  • Cibule 115 g
  • Cukr hnědý 70 g
  • Rajčatová šťáva 350 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Worcesterová omáčka 30 ml
  • Brambory 1 kg
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Vepřová plec 1 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl 1/2 plž
  • Bourbon 250 ml
  • Pepř 1/2 plž
  • Cibule 115 g
  • Cukr hnědý 70 g
  • Rajčatová šťáva 350 ml
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Rajský protlak 2 plž
  • Worcesterová omáčka 30 ml
  • Brambory 1 kg
  • Paprika mletá uzená 1/2 člž
  • Smetana na vaření 200 ml

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 170 °C.
2
Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Osolte, opepřete a vetřete prolisovaný česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši.
7
Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček ho natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.
1
Rozehřejte troubu na 170 °C.
2
Maso nakrájejte na 5 cm velké kostky. Osolte, opepřete a vetřete prolisovaný česnek.
3
Ve větším kastrolu, přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5–10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbydou asi dvě lžíce tekutiny.
4
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte.
5
Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30–45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
6
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši.
7
Maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček ho natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 3 dny

Od 28.08.2024 do 03.09.2024

Platný ještě 10 dní

Od 14.08.2024 do 10.09.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.