Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrhané vepřové s polentou
Albert logoAlbert logo
  • Trhané vepřové s polentou

Trhané vepřové s polentou

Trhané vepřové s polentou
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Cibule 1 ks
  • Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
  • Mrkev 3 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kapusta hlávková 1/2 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Červené víno 100 ml
  • Vývar zeleninový 250 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Polenta 180 g
  • Voda 500 ml
  • Mléko plnotučné 625 ml
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máslo 20 g
  • Cibule 1 ks
  • Vepřové maso trhané sous-vide 550 g
  • Mrkev 3 ks
  • Petržel 2 ks
  • Kapusta hlávková 1/2 ks
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Nové koření 5 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Červené víno 100 ml
  • Vývar zeleninový 250 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Polenta 180 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso pečte dle návodu na obalu, pouze vynechte závrenou dopékací část. Po vyjmutí z trouby je natrhejte vidličkami na kousky.
2
Cibuli nakrájejte na měsíčky, očistěnou mrkev a petržel na špalíky. Kapustu propláchnte a pokrájejte na kousky.
3
V pánvi rozehřejte olej, osmahnte na něm cibuli, přisypte bylinky, bobkový list, nové koření, rozmělněný česnek a zeleninu. Orestujte dozlatova, podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte bujonem a duste 15 minut. Vmíchejte maso i s výpekem a dejte stranou.
4
Polentu připravte dle návodu v osolené vodě a mléce s kurkumou. Do hotové kaše vmíchejte máslo. Podávejte s ragů s petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso pečte dle návodu na obalu, pouze vynechte závrenou dopékací část. Po vyjmutí z trouby je natrhejte vidličkami na kousky.
2
Cibuli nakrájejte na měsíčky, očistěnou mrkev a petržel na špalíky. Kapustu propláchnte a pokrájejte na kousky.
3
V pánvi rozehřejte olej, osmahnte na něm cibuli, přisypte bylinky, bobkový list, nové koření, rozmělněný česnek a zeleninu. Orestujte dozlatova, podlijte vínem, nechte odpařit, podlijte bujonem a duste 15 minut. Vmíchejte maso i s výpekem a dejte stranou.
4
Polentu připravte dle návodu v osolené vodě a mléce s kurkumou. Do hotové kaše vmíchejte máslo. Podávejte s ragů s petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.