Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTrhané husí stehno od šéfkuchaře Pavla Švestky
Albert logoAlbert logo
  • Trhané husí stehno od šéfkuchaře Pavla Švestky

Trhané husí stehno od šéfkuchaře Pavla Švestky

Trhané husí stehno od šéfkuchaře Pavla Švestky
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Husí stehna 2 ks
  • Kmín římský 2 plž
  • Pepř
  • Jablko 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Voda 1 l
  • Mouka hladká 300 g
  • Mléko polotučné 250 ml
  • Máslo 130 g
  • Cukr krupicový 110 g
  • Vejce 1 ks
  • Droždí sušené 25 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Červené víno 200 ml
  • Ořechy lískové 30 g
  • Kyselé okurky malé 25 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Husí stehna 2 ks
  • Kmín římský 2 plž
  • Pepř
  • Jablko 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Voda 1 l
  • Mouka hladká 300 g
  • Mléko polotučné 250 ml
  • Máslo 130 g
  • Cukr krupicový 110 g
  • Vejce 1 ks
  • Droždí sušené 25 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Červené víno 200 ml

Příprava

1
Celou husu omyjte, osušte papírovou utěrkou a dejte do hlubokého pekáče. Důkladně ji nasolte zvenčí i zevnitř, posypte kmínem a opepřete. Omyjte 500 g jablek, přepulte je a zbavte jádřinců. Oloupejte 2 cibule a nakrájejte je na měsíčky. Část jablek a cibule vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem do pekáče. Přidejte 4 snítky rozmarýnu a podlijte 1 l vody. Pečte v troubě na 135 °C po dobu 5 až 6 hodin dle velikosti husy. Během pečení odebírejte vypečené sádlo a husu jím přelévejte. Po dopečení husu rozporcujte, skelet, prsíčka, výpek a pečená jablka s cibulí uchovejte na ostatní chody. Stehna zbavte kůže a natrhejte na menší kousky, které dochuťte solí, pepřem, čerstvými bylinkami a výpekem z husy.
2
Do mísy robotu vsypte 300 g hladké mouky, přidejte 250 ml mléka, 100 g másla pokojové teploty, 100 g cukru krupice, vejce a 25 g sušeného droždí. Pomocí hnětacího háku začněte zpracovávat v hladké těsto. Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo přibližně 30 minut. Poté osolte, znovu promíchejte v robotu a nechte další půlhodinu kynout. Vykynuté těsto přendejte do formy na biskupský chlebíček o rozměrech 23 × 12 cm a pečte na 180 °C po dobu 25 minut. Po dopečení nechte briošku zcela vychladnout.
3
Mezitím připravte cibulové pyré. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte ji nahrubo a lehce opečte na lžíci másla. Přidejte lžíci cukru, nechte zkaramelizovat, podlijte 200 ml červeného vína a nechte zredukovat. Nakonec pyré osolte dle chuti a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
4
Briošku nakrájejte pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 9 cm na 2 cm vysoké plátky. Část ořezků z briošky uchovejte na knedlíčky do polévky, zbylé rozdrolte na pánev se lžící másla, přidejte 30 g nasekaných lískových ořechů, orestujte a nechte vychladnout. Vykrojené plátky briošky opečte na pánvi nasucho z obou stran. Na opečenou briošku pomocí tvořítka servírujte připravené trhané maso, posypte crumblem z briošky s lískovými ořechy a přidejte cibulové pyré. Dozdobte na kolečka nakrájenými plátky okurek a petrželkou.
1
Celou husu omyjte, osušte papírovou utěrkou a dejte do hlubokého pekáče. Důkladně ji nasolte zvenčí i zevnitř, posypte kmínem a opepřete. Omyjte 500 g jablek, přepulte je a zbavte jádřinců. Oloupejte 2 cibule a nakrájejte je na měsíčky. Část jablek a cibule vložte huse do břišní dutiny, zbytek rozložte kolem do pekáče. Přidejte 4 snítky rozmarýnu a podlijte 1 l vody. Pečte v troubě na 135 °C po dobu 5 až 6 hodin dle velikosti husy. Během pečení odebírejte vypečené sádlo a husu jím přelévejte. Po dopečení husu rozporcujte, skelet, prsíčka, výpek a pečená jablka s cibulí uchovejte na ostatní chody. Stehna zbavte kůže a natrhejte na menší kousky, které dochuťte solí, pepřem, čerstvými bylinkami a výpekem z husy.
2
Do mísy robotu vsypte 300 g hladké mouky, přidejte 250 ml mléka, 100 g másla pokojové teploty, 100 g cukru krupice, vejce a 25 g sušeného droždí. Pomocí hnětacího háku začněte zpracovávat v hladké těsto. Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo přibližně 30 minut. Poté osolte, znovu promíchejte v robotu a nechte další půlhodinu kynout. Vykynuté těsto přendejte do formy na biskupský chlebíček o rozměrech 23 × 12 cm a pečte na 180 °C po dobu 25 minut. Po dopečení nechte briošku zcela vychladnout.
3
Mezitím připravte cibulové pyré. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte ji nahrubo a lehce opečte na lžíci másla. Přidejte lžíci cukru, nechte zkaramelizovat, podlijte 200 ml červeného vína a nechte zredukovat. Nakonec pyré osolte dle chuti a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
4
Briošku nakrájejte pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 9 cm na 2 cm vysoké plátky. Část ořezků z briošky uchovejte na knedlíčky do polévky, zbylé rozdrolte na pánev se lžící másla, přidejte 30 g nasekaných lískových ořechů, orestujte a nechte vychladnout. Vykrojené plátky briošky opečte na pánvi nasucho z obou stran. Na opečenou briošku pomocí tvořítka servírujte připravené trhané maso, posypte crumblem z briošky s lískovými ořechy a přidejte cibulové pyré. Dozdobte na kolečka nakrájenými plátky okurek a petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip pro exkluzivní zážitek
    Objevte výběr svatomartinských vín a dopřejte si jedinečný chuťový zážitek, který dokonale doplní slavnostní pokrmy.
  • Tip
    Pokud nestíháte nebo nechcete péct celou husu, v Albertu v řadě Albert Excellent najdete nově také husí stehno připravené metodou sous vide, která zajistí šťavnatost a intenzivní chuť. Hotové za 20 minut!
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.