Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTřešňový koláč
Albert logoAlbert logo
  • Třešňový koláč

Třešňový koláč

Třešňový koláč
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 100 g
  • Sůl
  • Sušenky celozrnné 300 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Třešně 800 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Škrob kukuřičný 50 g
  • Citron 2 ks
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Kondenzované mléko slazené 200 g
  • Žervé 240 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 100 g
  • Sůl
  • Sušenky celozrnné 300 g
  • Skořice mletá 2 člž
  • Třešně 800 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Škrob kukuřičný 50 g
  • Citron 2 ks
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Kondenzované mléko slazené 200 g
  • Žervé 240 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
V mixéru rozemelte sušenky. Drť přesypte do misky a přidejte k ní na kostičky nakrájené máslo. Přisypte špetku soli a 1 lžičku skořice. Vše rukama promačkejte, až vznikne těsto. Přendejte ho do kulaté koláčové formy o průměru 22 cm a prsty utlačte na 4 mm silnou vrstvu. Pak dejte na 10 minut odležet do lednice. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
2
Mezitím připravte třešňovou náplň a krém. Třešně omyjte a vypeckujte. Vložte je do hrnce, přisypte cukr, škrob a šťávu z 1 citronu. Nakonec vsypte 1 lžičku skořice. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a míchejte do zhoustnutí. Směs dejte stranou a hladinu překryjte potravinářskou fólií.
3
V míse smíchejte čerstvý sýr, žervé, kondenzované mléko, šťávu z 1 citronu a vanilkový extrakt. Ručně prošlehejte metličkou na hladký krém.
4
Na vychladlý upečený korpus nalijte krém. Navrch přidejte vychladlou třešňovou směs a takto připravený koláč dejte ještě na 2 hodiny chladit do lednice. A letní koláč je hotový.
1
V mixéru rozemelte sušenky. Drť přesypte do misky a přidejte k ní na kostičky nakrájené máslo. Přisypte špetku soli a 1 lžičku skořice. Vše rukama promačkejte, až vznikne těsto. Přendejte ho do kulaté koláčové formy o průměru 22 cm a prsty utlačte na 4 mm silnou vrstvu. Pak dejte na 10 minut odležet do lednice. Potom vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 12 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
2
Mezitím připravte třešňovou náplň a krém. Třešně omyjte a vypeckujte. Vložte je do hrnce, přisypte cukr, škrob a šťávu z 1 citronu. Nakonec vsypte 1 lžičku skořice. Vše promíchejte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a míchejte do zhoustnutí. Směs dejte stranou a hladinu překryjte potravinářskou fólií.
3
V míse smíchejte čerstvý sýr, žervé, kondenzované mléko, šťávu z 1 citronu a vanilkový extrakt. Ručně prošlehejte metličkou na hladký krém.
4
Na vychladlý upečený korpus nalijte krém. Navrch přidejte vychladlou třešňovou směs a takto připravený koláč dejte ještě na 2 hodiny chladit do lednice. A letní koláč je hotový.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.