Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTřešňový koláč s mandlemi
Albert logoAlbert logo
  • Třešňový koláč s mandlemi

Třešňový koláč s mandlemi

Třešňový koláč s mandlemi
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 210 g
  • Mouka hladká 630 g
  • Sůl
  • Rostlinný tuk na pečení 280 g
  • Voda 240 ml
  • Třešně 1,5 kg
  • Škrob 60 g
  • Maliny 80 g
  • Cukr krupicový 300 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 30 ml
  • Mandle plátky 1 hrs.
  • Máslo 210 g
  • Mouka hladká 630 g
  • Sůl
  • Rostlinný tuk na pečení 280 g
  • Voda 240 ml
  • Třešně 1,5 kg
  • Škrob 60 g
  • Maliny 80 g
  • Cukr krupicový 300 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Vanilkový extrakt 2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 30 ml
  • Mandle plátky 1 hrs.

Příprava

1
Ve velké míse zpracujte 650 g mouky, sůl, 180 g másla a 280 g tuku do struktury připomínající drobenku. Postupně přidávejte 240 ml ledové vody a spojte v hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
2
V míse smíchejte třešně, maliny, cukr, škrob, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a odložte stranou.
3
Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech – vymažte ho tukem a vyložte pečicím papírem.
4
Z poloviny těsta vyválejte plát o něco větší než je plech, přesuňte ho na plech a prsty upravte okraje. Lžící nandejte náplň a rozdělte na ni 30 g másla pokrájeného na kousíčky.
5
Druhou část těsta vyválejte, nakrájejte rádýlkem na proužky a vytvořte z nich na povrchu koláče mřížku.
6
Potřete ji rozšlehaným vejcem s mlékem a posypte mandlovými lupínky. Koláč zakryjte alobalem a dejte do trouby.
7
Po 20 minutách snižte teplotu na 190 °C, odstraňte alobal a pečte ještě 30–35 minut.
1
Ve velké míse zpracujte 650 g mouky, sůl, 180 g másla a 280 g tuku do struktury připomínající drobenku. Postupně přidávejte 240 ml ledové vody a spojte v hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v lednici.
2
V míse smíchejte třešně, maliny, cukr, škrob, citronovou šťávu a vanilkový extrakt a odložte stranou.
3
Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech – vymažte ho tukem a vyložte pečicím papírem.
4
Z poloviny těsta vyválejte plát o něco větší než je plech, přesuňte ho na plech a prsty upravte okraje. Lžící nandejte náplň a rozdělte na ni 30 g másla pokrájeného na kousíčky.
5
Druhou část těsta vyválejte, nakrájejte rádýlkem na proužky a vytvořte z nich na povrchu koláče mřížku.
6
Potřete ji rozšlehaným vejcem s mlékem a posypte mandlovými lupínky. Koláč zakryjte alobalem a dejte do trouby.
7
Po 20 minutách snižte teplotu na 190 °C, odstraňte alobal a pečte ještě 30–35 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.