1
Čokoládu najemno nastrouhejte a 20 g dejte stranou na ozdobu. Ořechy namelte a odložte stranou.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse utřete žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidejte 110 g změklého másla a pokračujte ve šlehání. Přidejte čokoládu, ořechy, kypřicí prášek a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Těsto přendejte do formy 20 × 35 cm vymazané zbytkem másla.
3
Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 30 minut.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Nechte ji mírně vychladnout. Plátky želatiny namočte do vody a nechte v ní 10 minut nabobtnat. Mezitím v míse promíchejte tvaroh, citronovou kůru z půlky dobře omytého citronu a postupně zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu. Z želatinových plátků vymačkejte přebytečnou vodu, dejte je do rendlíku a v mléce zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem. Nechte zchladnout a poté vmíchejte do tvarohovočokoládové směsi. Náplň naneste na vychladlé těsto. Omyté a osušené třešně rozpulte, vypeckujte a rovnoměrně rozložte na náplň. Mírně je do náplně vtlačte.
5
Koláč vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc, poté nakrájejte na kostky, posypte čokoládou a podávejte.
1
Čokoládu najemno nastrouhejte a 20 g dejte stranou na ozdobu. Ořechy namelte a odložte stranou.
2
U vajec oddělte žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V jiné míse utřete žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidejte 110 g změklého másla a pokračujte ve šlehání. Přidejte čokoládu, ořechy, kypřicí prášek a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Těsto přendejte do formy 20 × 35 cm vymazané zbytkem másla.
3
Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 30 minut.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Nechte ji mírně vychladnout. Plátky želatiny namočte do vody a nechte v ní 10 minut nabobtnat. Mezitím v míse promíchejte tvaroh, citronovou kůru z půlky dobře omytého citronu a postupně zašlehejte i rozpuštěnou čokoládu. Z želatinových plátků vymačkejte přebytečnou vodu, dejte je do rendlíku a v mléce zahřívejte, dokud se úplně nerozpustí. Želatina nesmí projít varem. Nechte zchladnout a poté vmíchejte do tvarohovočokoládové směsi. Náplň naneste na vychladlé těsto. Omyté a osušené třešně rozpulte, vypeckujte a rovnoměrně rozložte na náplň. Mírně je do náplně vtlačte.
5
Koláč vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc, poté nakrájejte na kostky, posypte čokoládou a podávejte.