1
Do odměrky vlijte 130 ml mléka a zahřejte ho na 40 °C. Rozdrobte do něj 40 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut. Pak k němu přidejte 2 žloutky, zbylých 120 ml mléka a rozehřátých 50 g másla.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, 1 lžičku soli a promíchejte. Poté přes směs přelijte kvásek a uhněťte v hladké těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě hodinu.
3
Vypeckujte 200 g třešní, přisypte 60 g borůvek, 60 g malin a 50 g třtinového cukru. Promíchejte.
4
Vykynuté těsto podsypte zbylými 40 g mouky a vyválejte na plát o rozměrech 40 × 45 cm. Těsto posypte ovocnou náplní a zarolujte. Roládu nakrájejte na 8 plátků. Zapékací mísu o rozměrech 16 × 26 cm vyložte pečicím papírem. Dovnitř vyložte naporcované šneky. Utvořte mezi nimi malé mezery a nechte ještě 30 minut kynout. Šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.
5
V misce prošlehejte 200 g smetanového sýra, šťávu z ½ citronu a 100 g cukru moučky na hladký krém. Krémem potřete upečené, ještě teplé šneky. Snová pochoutka už se nese na stůl!
1
Do odměrky vlijte 130 ml mléka a zahřejte ho na 40 °C. Rozdrobte do něj 40 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut. Pak k němu přidejte 2 žloutky, zbylých 120 ml mléka a rozehřátých 50 g másla.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, 1 lžičku soli a promíchejte. Poté přes směs přelijte kvásek a uhněťte v hladké těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě hodinu.
3
Vypeckujte 200 g třešní, přisypte 60 g borůvek, 60 g malin a 50 g třtinového cukru. Promíchejte.
4
Vykynuté těsto podsypte zbylými 40 g mouky a vyválejte na plát o rozměrech 40 × 45 cm. Těsto posypte ovocnou náplní a zarolujte. Roládu nakrájejte na 8 plátků. Zapékací mísu o rozměrech 16 × 26 cm vyložte pečicím papírem. Dovnitř vyložte naporcované šneky. Utvořte mezi nimi malé mezery a nechte ještě 30 minut kynout. Šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.
5
V misce prošlehejte 200 g smetanového sýra, šťávu z ½ citronu a 100 g cukru moučky na hladký krém. Krémem potřete upečené, ještě teplé šneky. Snová pochoutka už se nese na stůl!