Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTřešňoví šneci
Albert logoAlbert logo
  • Třešňoví šneci

Třešňoví šneci

Třešňoví šneci
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Mouka hladká 540 g
  • Třešně 200 g
  • Sůl 1 člž
  • Borůvky 60 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Maliny 60 g
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Máslo 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Droždí čerstvé 40 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Mouka hladká 540 g
  • Třešně 200 g
  • Sůl 1 člž
  • Borůvky 60 g
  • Cukr třtinový 50 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Maliny 60 g
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučkový 100 g

Příprava

1
Do odměrky vlijte 130 ml mléka a zahřejte ho na 40 °C. Rozdrobte do něj 40 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut. Pak k němu přidejte 2 žloutky, zbylých 120 ml mléka a rozehřátých 50 g másla.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, 1 lžičku soli a promíchejte. Poté přes směs přelijte kvásek a uhněťte v hladké těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě hodinu.
3
Vypeckujte 200 g třešní, přisypte 60 g borůvek, 60 g malin a 50 g třtinového cukru. Promíchejte.
4
Vykynuté těsto podsypte zbylými 40 g mouky a vyválejte na plát o rozměrech 40 × 45 cm. Těsto posypte ovocnou náplní a zarolujte. Roládu nakrájejte na 8 plátků. Zapékací mísu o rozměrech 16 × 26 cm vyložte pečicím papírem. Dovnitř vyložte naporcované šneky. Utvořte mezi nimi malé mezery a nechte ještě 30 minut kynout. Šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.
5
V misce prošlehejte 200 g smetanového sýra, šťávu z ½ citronu a 100 g cukru moučky na hladký krém. Krémem potřete upečené, ještě teplé šneky. Snová pochoutka už se nese na stůl!
1
Do odměrky vlijte 130 ml mléka a zahřejte ho na 40 °C. Rozdrobte do něj 40 g droždí, promíchejte vidličkou a nechte vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut. Pak k němu přidejte 2 žloutky, zbylých 120 ml mléka a rozehřátých 50 g másla.
2
Do mísy prosejte 500 g mouky, 1 lžičku soli a promíchejte. Poté přes směs přelijte kvásek a uhněťte v hladké těsto. Mísu překryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě hodinu.
3
Vypeckujte 200 g třešní, přisypte 60 g borůvek, 60 g malin a 50 g třtinového cukru. Promíchejte.
4
Vykynuté těsto podsypte zbylými 40 g mouky a vyválejte na plát o rozměrech 40 × 45 cm. Těsto posypte ovocnou náplní a zarolujte. Roládu nakrájejte na 8 plátků. Zapékací mísu o rozměrech 16 × 26 cm vyložte pečicím papírem. Dovnitř vyložte naporcované šneky. Utvořte mezi nimi malé mezery a nechte ještě 30 minut kynout. Šneky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.
5
V misce prošlehejte 200 g smetanového sýra, šťávu z ½ citronu a 100 g cukru moučky na hladký krém. Krémem potřete upečené, ještě teplé šneky. Snová pochoutka už se nese na stůl!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.