1
Bramboru uvařte s trochou soli doměkka, nechte vystydnout a rozmačkejte na kaši. Prošlehejte se změklým máslem a tvarohem. Pak přidejte vajíčko a začněte zapracovávat mouku.
2
Odloupávejte kousky těsta a zabalte do nich třešně, můžete k nim přibalit trochu cukru. Spoje těsta pevně zmáčkněte. Nakonec knedlíky vařte v mírně osolené vodě 7–10 minut. Po vložení do vody je vařečkou zlehka promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
3
Vyjměte je děrovanou vařečkou a hned napíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára a nesrazily se. Podávejte posypané mletým mákem, vanilkovým cukrem a polité máslem.
1
Bramboru uvařte s trochou soli doměkka, nechte vystydnout a rozmačkejte na kaši. Prošlehejte se změklým máslem a tvarohem. Pak přidejte vajíčko a začněte zapracovávat mouku.
2
Odloupávejte kousky těsta a zabalte do nich třešně, můžete k nim přibalit trochu cukru. Spoje těsta pevně zmáčkněte. Nakonec knedlíky vařte v mírně osolené vodě 7–10 minut. Po vložení do vody je vařečkou zlehka promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
3
Vyjměte je děrovanou vařečkou a hned napíchněte vidličkou, aby mohla unikat pára a nesrazily se. Podávejte posypané mletým mákem, vanilkovým cukrem a polité máslem.