Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska ve žluté kari omáčce s mangovým chutney a špenátem
Albert logoAlbert logo
  • Treska ve žluté kari omáčce s mangovým chutney a špenátem

Treska ve žluté kari omáčce s mangovým chutney a špenátem

Treska ve žluté kari omáčce s mangovým chutney a špenátem
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Orientální
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Treska tmavá 250 g
  • Baby špenát 100 g
  • Kokosové mléko 400 g
  • Mangové čatní 1 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zázvor 5 cm
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Kurkuma 1 člž
  • Kari pasta žlutá 1 člž
  • Koření indické masala 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Treska tmavá 250 g
  • Baby špenát 100 g
  • Kokosové mléko 400 g
  • Mangové čatní 1 plž
  • Chilli paprička 1 ks
  • Zázvor 5 cm
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Kurkuma 1 člž
  • Kari pasta žlutá 1 člž
  • Koření indické masala 2 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
V menší misce smíchejte všechno koření. Omyté a osušené ryby posypte polovinou směsi a dejte stranou. Na pánvi si rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari pastu, zázvor a chilli a opékejte přibližně 5 minut do měkka. Směs posypejte zbývajícím kořením, dobře promíchejte a vařte ještě 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, vmíchejte mangové chutney a vařte 3–5 minut, dokud omáčka trochu zhoustne. Potom přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Vařte pod pokličkou asi 5 minut, dokud nebude ryba hotová. Na závěr posolte.
1
V menší misce smíchejte všechno koření. Omyté a osušené ryby posypte polovinou směsi a dejte stranou. Na pánvi si rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari pastu, zázvor a chilli a opékejte přibližně 5 minut do měkka. Směs posypejte zbývajícím kořením, dobře promíchejte a vařte ještě 2 minuty. Přilijte kokosové mléko, vmíchejte mangové chutney a vařte 3–5 minut, dokud omáčka trochu zhoustne. Potom přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Vařte pod pokličkou asi 5 minut, dokud nebude ryba hotová. Na závěr posolte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.